Welke microgolfoven kopen?

Ontdooien, opwarmen, bakken, grillen… Met een microgolfoven lukt het allemaal in een recordtijd. Maar welk type toestel heb jij nodig? Denk eerst en vooral aan de praktische kant bij de keuze van een microgolfoven. Over hoeveel ruimte beschik je? Welke capaciteit heb je nodig? We leggen het je stap voor stap uit!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_het_juiste_type_toestel.jpg

Vrijstaand model of inbouwtoestel?

Wil je een microgolfoven in je keukenmeubel installeren? Dan is een inbouwmodel de ideale oplossing. Er bestaan ook vrijstaande microgolfovens die je op je werkblad plaatst. Aan jou de keuze!

Hou altijd rekening met de beschikbare ruimte zodat de afmetingen van je toestel later niet voor problemen kunnen zorgen. Je hoeft niet noodzakelijk een oven te kiezen met dezelfde afmetingen als de nis. Je kan bijvoorbeeld een kleinere oven kopen en de resterende ruimte gebruiken om een warmhoudlade of vacuümlade te plaatsen.

Ontdek alle vrijstaande modellen
Ontdek alle inbouwmodellen

Het ideale volume

Denk eraan: de capaciteit van de microgolfoven beïnvloedt zijn afmetingen. Welke capaciteit kies je dus best voor een vrijstaande microgolfoven?

bloc1_draaiplateau.jpg

Met of zonder draaiplateau

De meeste microgolfovens zijn voorzien van een draaiplateau om je gerechten op een homogene wijze te bereiden. Er bestaan verschillende afmetingen:
  • Kleine (tot 26 cm diameter)
  • Middelmatige (tot 29 cm diameter)
  • Grote (meer dan 29 cm diameter)
Ontdek onze vrijstaande microgolfovens met een kleine draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens met een kleine draaiplateau

Ontdek onze vrijstaande microgolfovens met een middelmatige draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens met een middelmatige draaiplateau

Ontdek onze vrijstaande microgolfovens met een grote draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens met een grote draaiplateau

Sommige draaiplateaus kan je zelfs uitschakelen. Waarom? Zodat je ook grotere schotels in je microgolfoven kan plaatsen. Handig!

Warm je regelmatig grote schotels op in de microgolfoven? Er bestaan modellen zonder draaiplateau. Ze beschikken over een roterende microgolfantenne die de warmte perfect verspreidt en zo je gerechten optimaal verwarmt, zelfs grote schotels. Perfect voor grote gezinnen!

Ontdek onze vrijstaande microgolfovens zonder draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens zonder draaiplateau

bloc3_de_praktische_kant2.jpg

Neerklapbare deur of draaideur

Microgolfovens zijn uitgerust met een draaideur of met een neerklapbare deur. Hou rekening met je keukenindeling en je behoeften.

Ben je van plan om je microgolfoven in de hoogte te plaatsen? Kies dan voor een draaideur voor een makkelijk gebruik. Als je je microgolfoven op een lagere ruimte of in een hoek wil zetten, dan is een model met neerklapbare deur beter omdat deze opengaat zoals bij een traditionele oven. 

Onze vrijstaande microgolfovens met neerklapbare deur
Onze vrijstaande microgolfovens met draaideur

Onze inbouwmicrogolfovens met neerklapbare deur
Onze inbouwmicrogolfovens met draaideur

bloc2_de_verschillende_functies.jpg

De verschillende functies

Een klassieke microgolfoven ontdooit je gerechten en warmt ze op in alle eenvoud. Maar er bestaan veel andere functies die je het leven makkelijker maken:

  • Klassieke microgolf (vrijstaand of inbouw): ideaal om voedsel op te warmen.
  • Microgolf met grill (vrijstaand of inbouw): ideaal om schotels te gratineren (bv. gratin dauphinois) en razendsnel op te warmen. Sommige modellen hebben een crispplaat (bijgeleverd of in optie). Soms is er sprake van een frituurfunctie: hiermee verwarm of bak je een pizza of een quiche terwijl de korst lekker knapperig blijft.
  • Microgolf met multifunctie (vrijstaand of inbouw): een combinatie van microgolf, grill en hete lucht. Het is een compacte oven waarin je vlees, quiches, cakes en taarten bakt. En als het echt snel moet gaan, combineer je de 3 functies zodat je gerechten nog sneller klaar zijn!
  • Microgolf met stoomfunctie (vrijstaand of inbouw): om aardappels, vis of groenten te stomen.

Automatischeprogrammas.jpg

De praktische kant: automatische programma’s

Geen natuurtalent in de keuken? Ga voor een microgolfoven met automatische programma’s (inbouwmicrogolfovens of vrijstaande microgolfovens). Kies gewoon het programma dat overeenkomt met je gerecht en je microgolfoven doet de rest! Sommige modellen bieden zelfs voorgeprogrammeerde recepten of automatische kookprogramma’s. Met deze intuïtieve toestellen bereiden zelfs beginners in de keuken perfecte maaltijden!


Microgolfovens met inverter-technologie

Een microgolfoven met inverter-technologie (vrijstaande microgolfovens of inbouwmicrogolfovens) kun je gelijkmatig op een lager vermogen laten draaien. Zo gebruik je minder energie en droogt je maaltijd minder uit. Een traditionele microgolfoven kan alleen zijn maximale vermogen afwisselen met intervallen zonder opwarming. De microgolfovens voorzien van deze technologie zijn ideaal om delicate ingrediënten op te warmen.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters