Welke microgolfoven kopen?

Ontdooien, opwarmen, bakken, grillen… Met een microgolfoven lukt het allemaal in een recordtijd. Maar welk type toestel heb jij nodig? Kies de ideale microgolfoven dankzij deze handige tips.

Het juiste type toestel

Denk eerst en vooral aan de praktische kant bij de keuze van een microgolfoven. Over hoeveel ruimte beschik je? Welke capaciteit heb je nodig? We leggen het je stap voor stap uit!

Vrijstaand model of inbouwtoestel?

Wil je een microgolfoven in je keukenmeubel installeren? Dan is een inbouwmodel de ideale oplossing. Er bestaan ook vrijstaande microgolfovens die je op je werkblad plaatst. Aan jou de keuze!

Hou altijd rekening met de beschikbare ruimte zodat de afmetingen van je toestel later niet voor problemen kunnen zorgen. Als je microgolfoven te groot is heb je naast een esthetisch ook een praktisch probleem!

Ontdek alle vrijstaande modellen
Ontdek alle inbouwmodellen

Bekijk ook onze video ‘Hoe neem je de maat?’:

Het ideale volume

Denk eraan: de capaciteit beïnvloedt de afmetingen van je microgolfoven. Heb je weinig plaats? Kies dan voor een model met een kleine capaciteit, en omgekeerd.

Neerklapbare deur of draaideur

Microgolfovens zijn uitgerust met een draaideur of met een neerklapbare deur. Hou rekening met je keukenindeling en je behoeften.

Ben je van plan om je microgolfoven in de hoogte te plaatsen? Kies dan voor een draaideur voor een makkelijk gebruik. Als je je microgolfoven op een lagere ruimte wil zetten, dan is een model met neerklapbare deur beter omdat deze opengaat zoals bij een traditionele oven. 

Onze vrijstaande microgolfovens met neerklapbare deur
Onze vrijstaande microgolfovens met draaideur

Onze inbouwmicrogolfovens met neerklapbare deur
Onze inbouwmicrogolfovens met draaideur

Draaiplateau

De meeste microgolfovens zijn voorzien van een draaiplateau om je gerechten op een homogene wijze te bereiden. Sommige draaiplateaus kan je zelfs uitschakelen. Waarom? Zodat je ook grotere schotels in je microgolfoven kan plaatsen. Handig!

Warm je regelmatig grote schotels op in de microgolfoven? Er bestaan modellen zonder draaiplateau. Ze beschikken over een roterende microgolfantenne die de warmte perfect verspreidt en zo je gerechten optimaal verwarmt, zelfs grote schotels. Perfect voor grote gezinnen!

Ontdek onze vrijstaande microgolfovens met draaiplateau
Ontdek onze vrijstaande microgolfovens zonder draaiplateau

Ontdek onze inbouwmicrogolfovens met draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens zonder draaiplateau

De verschillende functies

Een klassieke microgolfoven ontdooit je gerechten en warmt ze op in alle eenvoud. Maar er bestaan veel andere functies die je het leven makkelijker maken.

  • Grillfunctie: Microgolfovens met een grill laten je toe om broodjes, pizza’s en gratins met een heerlijk korstje te bereiden.
  • Frituurfunctie: Bereid krokante frietjes of aperitiefhapjes met deze functie!
  • Stoomkoken: De stoomfunctie zorgt ervoor dat je aardappelen, vis en groenten kan stomen.
  • Heteluchtfunctie: Bereid je schotels op dezelfde manier als met een traditionele oven, maar dan wel in een recordtempo.

De praktische kant: automatische programmaís

Geen natuurtalent in de keuken? Ga voor een microgolfoven met automatische programma’s. Kies gewoon het programma dat overeenkomt met je gerecht en je microgolfoven doet de rest! Sommige modellen bieden zelfs voorgeprogrammeerde recepten of automatische kookprogramma’s. Met deze intuïtieve toestellen bereiden zelfs beginners in de keuken perfecte maaltijden!

Nog geen keuze gemaakt? Beantwoord dan enkele vragen in onze microgolfovenwijzer.

Een vraag over een product?
Chat