Hoe een MP3-speler kiezen?

Jazz, techno, klassieke muziek, ... alles waar u ooit naar hebt willen luisteren is beschikbaar! Aarzel niet: met een MP3-speler beschikt u over een muziekgeheugen en kan u de inhoud van uw CD rekken opslaan in enkele grammetjes technologie... en onmiddellijk luisteren naar wat u maar wil!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

De meest draagbare van alle draagbare MP3-spelers

Compacter dan een discman, eenvoudiger in gebruik dan een klassieke walkman of minidisc, zo licht als een draagbare radio, uitgerust met een LCD-scherm... . Bovendien zijn deze MP3-spelers ook volledig schokbestendig, aangezien zij geen mechanische onderdelen bevatten. U merkt her:†de MP3-speler†is de ideale walkman!

mp3.jpg

Downloaden is legaal!

Tenminste op officiŽle websites! Zij bieden tegenwoordig honderdduizenden nummers aan van alle mogelijke muziekgenres; en dat gaat allemaal heel makkelijk! Bovendien geniet u van een perfecte geluidskwaliteit en optimale veiligheid en draagt u bij tot de muziekproductie omdat alle betrokken personen en bedrijven vergoed kunnen worden: platenmaatschappijen, artiesten, technici, ...

De MP3? Te gemakkelijk!

Met een eenvoudige muisklik zet u in enkele seconden tijd al uw muziek die u online hebt gekocht, al uw CD's die u tevoren al had gecodeerd en podcasts die u gedownload hebt over op uw MP3-speler. Heel simpel... Wie zei ook alweer dat "high tech" ingewikkeld is?

Modeaccessoire

De MP3-speler laat zich opmerken! Aluminium, chroom, glanzend rood, intens zwart omhumsel... hip design. Met een ultra plat, compact en licht formaat kan hij rond de nek worden gedragen, in uw zak of rond de arm. U kan hem zelfs in een gepersonaliseerd hoesje stoppen: een stoffen etui, een soort siliconenhuid, een lederen hoes, ...

cleusb.jpg

MP3-speler en USB-stick!

Sommige MP3-spelers maken het overzetten van bestanden nog makkelijker met het USB-stickconcept: u sluit uw MP3-speler aan en kopieert/sleept de muziek (of andere bestanden) zonder dat hiervoor eerst software moet worden geÔnstalleerd. Voor de andere types moet u steeds de juiste overdrachtsoftware gebruiken; het voordeel daarvan is dat de software heel wat extra functies bevat (zoals het beheren van uw muziekbibliotheek).

TSSaspirateursag8.jpg

Opslag op maat

De geheugencapaciteit van huidige MP3-spelers gaat van 512 Mb tot 120 Gb. Hoeveel uur muziek betekent dit nu? Hoeveel liedjes kan u opslaan? In het algemeen kunnen we stellen dat 1 minuut muziek ongeveer 1Mb geheugen in beslag neemt. Een capaciteit van 512 Mb komt dus overeen met ongeveer 8u muziek ofwel 150 liedjes ofwel 12 CD's. Afhankelijk van de manier waarop een liedje gecodeerd werd, kan dit variŽren. U kiest dus best een MP3-speler met een grote opslagcapaciteit als u veel liedjes wil opslaan.

Bekijk de modellen met ingebouwd geheugen van meer dan 8Gb

visufoot_174x116.jpg

Ingebouwde FM-radio

Meestal kiest u voor een MP3-speler om muziek te beluisteren. Maar de radiofunctie kan soms een ideaal extraatje zijn. Om het laatste nieuws niet te missen, een voetbalwedstrijd te volgen of een thema-uitzending te beluisteren. Een model met een ingebouwde radio biedt u een leuk alternatief voor uw muziek. Dikwijls is de tuner ook uitgerust met RDS-technologie: de MP3-speler toont dan de naam van het radiozender op uw scherm. U kan ook uw favoriete radiozenders opslaan. En dit is niet alles: de radio verhoogt noch het gewicht noch de grootte van de MP3-speler.

Bekijk de modellen met ingebouwde FM-radio

visuecranmp3_174x116.jpg

Groot scherm, totaal comfort

De MP3-speler is vaak ook... foto-lezer. Wanneer de MP3-speler uitgerust is met een kleurenscherm, kan u er .jpg foto's op opslaan en deze draagbaar bekijken. Dit scherm is zoveel praktischer als het scherm groot is omdat het dan verschillende gegevens tegelijk kan weergeven.
Sommige modellen hebben zelfs een OLED-scherm: een technologie van vloeibare kristallen met hoge prestaties die een uitzonderlijke kwaliteit weergeven, zelfs in volle licht.

Compatibele bestandsindelingen

Het bekendste formaat voor gecomprimeerde muziek is MP3. Alle MP3-spelers kunnen dit formaat†afspelen. Er bestaan ook nog andere formaten en allen hebben ze hun eigen specifieke kenmerken: MP3 Pro, WMA, AAC, ATRAC3, OGG, ... .
Kies bij voorkeur een model dat compatibel is met de formaten die u gebruikt. Geen enkele MP3-speler kan alle bestaande formaten lezen!

Draag zorg voor uw trommelvliezen!

Overeenkomstig de wetgeving is het geluidsniveau van MP3-spelers beperkt tot 100 dB. Zo blijven uw trommelvliezen gezond!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters