Welke outdoor gps kiezen?

Wandelen, trekking, fietsen,… Om je te vergezellen tijdens je sportactiviteiten is een hulpmiddeltje zeker welkom. Is een outdoor gps de ideale oplossing voor jou en welk model kiezen? Volg de gids!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_GPS_openair.jpg

Hou je van wandelen en trekking?

Niets leuker dan een stevige wandeling in de natuur. Denk jij daar ook zo over? Dan is een outdoor gps perfect voor jouw favoriete activiteiten. Ze zijn ideaal voor lange wandeltochten en uitgerust met speciale sensoren, zoals barometrische hoogtemeters. Ze volgen de variaties in de atmosferische druk en geven je twee verschillende soorten informatie: de hoogte waarop je je bevindt en de evolutie van de weersomstandigheden.

Toestellen met een elektronisch kompas wijzen je de weg in eender welke positie. Je hoeft je outdoor gps niet horizontaal te houden.

Bekijk de outdoor gpsíen voor wandelaars

bloc2_GPS_openair.jpg

Outdoor gpsíen voor fietsers

Fiets je graag en veel? Met de meeste outdoor gps’en kan je nieuwe routes ontdekken en je afgelegde afstand bijhouden. De fiets-gps’en worden meestal geleverd met een bevestigingskit voor op je fietsstuur en zijn spatwaterdicht.

Bekijk de outdoor gpsíen voor fietsers

Wil je meer gegevens kennen zoals je hartritme en je gemiddelde trapsnelheid? Kies dan voor een sporthorloge. Ze is speciaal gemaakt voor een gebruik op de fiets. Veel sporthorloges zijn uitgerust met een ingebouwde hartslagmeter die je hartritme aan je pols meet. Sommige modellen kan je zelfs verbinden met een hartslaggordel die je om je middel draagt voor een nog nauwkeurigere meting.

Bekijk de sporthorloges

bloc3_GPS_openair.jpg

Nieuwe fiets- en wandelwegen

De meeste outdoor gps’en zijn voorzien van een aangepaste kaart die wandel- en fietswegen toont. Zo kan je op jouw toestel je route zien, maar ook kruisingen met andere wegen en herkenningspunten die helpen om je te oriënteren.

Let wel: de meeste modellen laten je echter niet toe om rechtstreeks op het toestel een adresbestemming in te geven. Via je computer kan je routes downloaden of zelf uitstippelen en deze nadien opladen naar je outdoor gps.

Sommige toestellen beschikken dan weer enkel over een basiskaart. Hier kan je ook routes op plaatsen via je pc, maar op het toestel zelf zie je enkel jouw route langs de ingestelde gps-punten, en dus geen zijstraten of andere herkenningspunten.

bloc4_GPS_openair.jpg

Outdoor gps of sporthorloge?

Nu weet je of een outdoor gps het ideale toestel is voor jouw activiteiten. Voor wandelaars, lopers en fietsers die nieuwe routes willen leren kennen, is een outdoor gps een zeer handig toestel.

Wil je als fietser of jogger ook je snelheid in realtime en je hartritme kennen? Dan kies je beter voor een sporthorloge.


Bekijk alle outdoor gpsíen
Bekijk alle sporthorloges

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters