Hoe een gps of sporthorloge kiezen? Advies en tips bij Vanden Borre

Hoe een outdoor gps kiezen?

Sport, trekking: welke gps of sporthorloge kiest u best?

Wandelen, trekking, fietsen, … allemaal activiteiten die u wel eens doet? Om u te vergezellen tijdens deze activiteiten kiest u best voor een handig hulpmiddeltje. Een outdoor gps is een goede oplossing. Of bent u beter gediend met een sporthorloge?

Lees hieronder onze tips om een outdoor gps te kiezen of vind het model dat bij u past via onze navigatiewijzer.

Meer weten

Vanden Borre tip

Wat je zeker moet weten

Een toestel voor elk type sport

BC_OutdoorGPS_02.jpg

• Voor wandelaars zijn outdoor gps’en met een compacte vorm en een scherm ideaal.

• Voor fietsers bestaan outdoor gps’en die uw snelheid en afgelegde afstand weergeven.

Lopers kiezen best voor sportwatches die specifieke gegevens meten zoals hartritme, snelheid en de energie die u verbruikt.

• Golfers kunnen opteren voor een speciale golf-gps.

 

Bekijk alle outdoor gps'en
Bekijk alle sporthorloges

 

 

Wat wilt u juist meten?

BC_OutdoorGPS_01.jpg


Afhankelijk van het toestel, kunt u verschillende gegevens meten. Elk toestel heeft zijn eigen functies.

Outdoor gps:


• Toestellen met een elektronisch kompas wijzen u de weg in eender welke positie. U hoeft het toestel niet horizontaal te houden.

• Barometrische hoogtemeters volgen de variaties in de atmosferische druk en bieden twee verschillende soorten informatie: de hoogte waarop u zich bevindt en de evolutie van de weersomstandigheden.

 

Gps voor op de fiets of sporthorloge:


• Met deze toestellen kunt u uw afgelegde afstand en uw snelheid in real time te weten komen. Uw toestel berekent hoelang u al aan het trappen of aan het lopen bent, toont en onthoudt deze gegevens. Bovendien kunt u ze ook synchroniseren om uw evolutie op lange termijn te zien.

• Met een sporthorloge kunt u uw hartritme meten dankzij een cardiogordel (soms meegeleverd en soms in optie).

 

• Sommige outdoor gps'en voor de fiets zijn ook in staat om de gemiddelde snelheid waarop u op de pedalen trapt te bepalen.

Meer weten

De juiste kaarten

BC_OutdoorGPS_03.jpg :

Outdoor gps’en zijn voorzien van een vooraf geïnstalleerde kaart (België, Benelux, Europa,…). U kunt ook extra kaarten kopen om uw gps uit te breiden naargelang de routes die u aflegt.

Vanden Borre tip

Vanden Borre tip

Omdat u nieuwe kaarten toevoegt, uw afgelegde weg bewaart, enz. kan het zijn dat het geheugen van uw outdoor gps vol raakt. Om te vermijden dat er geen plaats meer is op het geheugen van uw toestel kunt u een geheugenkaart gebruiken. De meeste modellen zijn uitgerust met een micro SD-lezer.

Meer advies

In de kijker

Vůůr, tijdens en na

Vóór de tocht bekijkt u best de kaart en de af te leggen weg op voorhand op uw outdoor gps. Tijdens de activiteit volgt u de route en bewaart u uw parcours. Hou ook de informatie die door uw gps gegeven wordt in het oog : hoogte, snelheid, afgelegde afstand,… Na de inspanning vindt u alle opgeslagen info terug en kunt u ze overbrengen naar uw computer.

Op schattenjacht

Hebt u al gehoord over geocaching? Deze activiteit is ondertussen bekend geworden en houdt in dat u een voorwerp (cache) moet vinden aan de hand van de coördinaten die uw outdoor gps weergeeft. Er bestaan duizenden verstopte voorwerpen over de hele wereld. De nieuwste gps’en beschikken over een Geocache modus zodat klein en groot op schattenjacht kunnen vertrekken. Lees meer in ons dossier.

BC_OutdoorGPS_04.jpg :
  producten vergelijken