Hoe een outdoor gps kiezen?

Wandelen, trekking, fietsen, … allemaal activiteiten die u wel eens doet? Om u te vergezellen tijdens deze activiteiten kiest u best voor een handig hulpmiddeltje. Een outdoor gps is een goede oplossing. Of bent u beter gediend met een sporthorloge?

Lees hieronder onze tips om een outdoor gps te kiezen of vind het model dat bij u past via onze navigatiewijzer.

Een toestel voor elk type sport

• Voor wandelaars zijn outdoor gps’en met een compacte vorm en een scherm ideaal.

• Voor fietsers bestaan outdoor gps’en die uw snelheid en afgelegde afstand weergeven.

Lopers kiezen best voor sportwatches die specifieke gegevens meten zoals hartritme, snelheid en de energie die u verbruikt.

• Golfers kunnen opteren voor een speciale golf-gps.

 

Bekijk alle outdoor gps'en
Bekijk alle sporthorloges

 

 

Wat wilt u juist meten?


Afhankelijk van het toestel, kunt u verschillende gegevens meten. Elk toestel heeft zijn eigen functies.

Outdoor gps:


• Toestellen met een elektronisch kompas wijzen u de weg in eender welke positie. U hoeft het toestel niet horizontaal te houden.

• Barometrische hoogtemeters volgen de variaties in de atmosferische druk en bieden twee verschillende soorten informatie: de hoogte waarop u zich bevindt en de evolutie van de weersomstandigheden.

 

Gps voor op de fiets of sporthorloge:


• Met deze toestellen kunt u uw afgelegde afstand en uw snelheid in real time te weten komen. Uw toestel berekent hoelang u al aan het trappen of aan het lopen bent, toont en onthoudt deze gegevens. Bovendien kunt u ze ook synchroniseren om uw evolutie op lange termijn te zien.

• Met een sporthorloge kunt u uw hartritme meten dankzij een cardiogordel (soms meegeleverd en soms in optie).

 

• Sommige outdoor gps'en voor de fiets zijn ook in staat om de gemiddelde snelheid waarop u op de pedalen trapt te bepalen.

De juiste kaarten

Outdoor gps’en zijn voorzien van een vooraf geïnstalleerde kaart (België, Benelux, Europa,…). U kunt ook extra kaarten kopen om uw gps uit te breiden naargelang de routes die u aflegt.

Vanden Borre tip

Omdat u nieuwe kaarten toevoegt, uw afgelegde weg bewaart, enz. kan het zijn dat het geheugen van uw outdoor gps vol raakt. Om te vermijden dat er geen plaats meer is op het geheugen van uw toestel kunt u een geheugenkaart gebruiken. De meeste modellen zijn uitgerust met een micro SD-lezer.

Een vraag over een product?
Chat