Welke warme luchtborstel kiezen?

Met een warme luchtborstel, ook wel een föhnborstel of krulborstel genoemd, heb je de ideale tool in handen om je haar in één keer te drogen én te stylen. Snel even krullen, golven of er meer volume aan geven, dat is zo gebeurd. Maar welke warme luchtborstel past het best bij jou? We geven je graag advies!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20230331_brosse_soufflante_01.jpg

Een warme luchtborstel, wat is dat?

De allergrootste troef van een krulborstel is dat je tegelijkertijd je haar droogt en in model brengt. Je kan een warme luchtborstel dus gebruiken op nat haar, en je lokken krijgen gegarandeerd volume en glans. Kom je ’s ochtends uit de douche en heb je nog maar weinig tijd vóór je naar het werk moet vertrekken? Dan is een warme luchtborstel je redder in nood.

Het verschil tussen een krulborstel en een stijlborstel? Een stijlborstel is een platte borstel met verwarmde borstelharen. De warme borstelpennen halen de klitten makkelijk uit je haar en maken je haar snel steil. Een warme luchtborstel verspreidt warmte over je haar en droogt het terwijl je het de gewenste styling geeft.

20230331_brosse_soufflante_02.jpg

Welke diameter voor je krulborstel?

Bij de keuze van je nieuwe krulborstel is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van je haar en het gewenste kapsel. Heb je lang en dik haar? Kies dan voor een dikke borstel. Heb je eerder kort haar of wil je krullen maken? Dan neem je beter een dunne borstel.

  • Diameter tot 25 mmdeze föhnborstels zijn ideaal om volume of slag te creëren. Ze zijn ook geschikt voor kort haar. Meestal past de borstel rond je haar en daardoor kan je naast meer volume ook slag maken. Is dit niet het geval, dan kan je de borstel enkel gebruiken om meer volume te creëren.
  • Diameter van 25 tot 40 mm: met deze krulborstels creëer je ook meer volume of slag. Ze zijn geschikt voor lang, middellang en kort haar. Maar omdat de diameter groter is, past je haar niet rond de borstel als het te kort is. In dit geval kan je hem enkel gebruiken om volume te creëren.
  • Diameter van 40 mm en meerdeze warme luchtborstels zijn geschikt voor mensen met lang haar. Je kan je haar krullen, meer volume geven en slag creëren. Heb je kort haar en wil je toch voor deze diameter gaan? Dan kan je het toestel enkel gebruiken om je haar te stijlen.

20230331_brosse_soufflante_03.jpg

De verschillende opzetstukken van een warme luchtborstel

Als je graag verschillende soorten kapsels creëert, raden we je aan om voor een warme luchtborstel met verschillende opzetstukken te kiezen. Denk maar aan een model dat geleverd wordt met een blaasmond om je haar te drogen, een ronde borstel om volume en vorm te geven en een stijlborstel om je haar te stijlen. Hoe meer meegeleverde opzetstukken, hoe polyvalenter je toestel wordt.

20230331_brosse_soufflante_04.jpg

Een roterende krulborstel?

Een roterende föhnborstel is superhandig omdat je je haar niet zelf rond de borstel hoeft te draaien. De haarlokken draaien automatisch rond de borstel waardoor het nog eenvoudiger wordt om je haar te stylen.

De meeste roterende krulborstels bewegen in twee richtingen zodat je je haar makkelijk kan losrollen, naar binnen of naar buiten kan krullen. Draai je je haar op een bepaald moment toch liever zelf rond de borstel voor een volledige controle? Dan schakel je de roterende functie gewoon uit.

20230331_brosse_soufflante_05.jpg

Handige extra’s voor jouw krulborstel

Wil je een föhnborstel met dat tikje meer? Dan zijn er verschillende extra voordelen mogelijk zoals de keramische technologie, de ionische technologie en de koude luchtfunctie.

  • Keramische technologie: warme luchtborstels met deze technologie beschermen je haar optimaal. De gegenereerde warmte is meer verspreid en wordt gelijkmatiger verdeeld. Heb je dun of beschadigd haar? Kies dan zeker voor een model met keramische technologie.
  • Ionische technologie: deze technologie vermindert statische elektriciteit door geconcentreerde ionen te verspreiden. Het resultaat? Je haar is minder pluizig, zachter en glanst als nooit tevoren. Bekijk de modellen met ionische technologie.
  • Koude luchtfunctie: door de koude lucht sluiten je haarschubben zich waardoor je haar glanst en langer in model blijft. Bekijk de krulborstels met koude luchtfunctie.

20230331_brosse_soufflante_06.jpg

Dik, dun of beschadigd haar?

Of je een krachtige warme luchtborstel nodig hebt, hangt af van de lengte en dikte van je haar. Voor mensen met dun haar volstaat een lager wattage. Mensen met dik haar hebben nood aan een hoger vermogen van 1000 Watt of meer. En mensen met beschadigd haar kiezen best van een lager vermogen.

Sommige krulborstels beschikken over een regelbare temperatuur. Zo kies jij welke temperatuur je wenst te gebruiken om nauwkeurig te drogen of te stijlen. Is jouw haar heel dun of beschadigd? Gebruik dan een temperatuur van maximum 180°C.

Hou ook rekening met de borstelharen bij jouw keuze. Borstels met everzwijnhaar zijn bijvoorbeeld flexibeler en glijden soepel over je haar. Hierdoor zijn ze prima geschikt voor gebruik op dik, dun en beschadigd haar. Terwijl borstels met kunststof pinnen steviger zijn en eerder geschikt zijn voor dik haar.

Ons gamma krulborstels

Een warme luchtborstel is dus de ideale styling assistent om je haar te drogen en in model te brengen. Zo'n toestel is meestal voorzien van verschillende instelmogelijkheden, is makkelijk te bedienen en beschikt over stylingsopties om de temperatuur en de snelheid aan te passen.

Een warme luchtborstel van Babyliss, een krulborstel van Revlon of een föhnborstel van Remington of Rowenta? Bekijk al onze modellen en krijg precieze resultaten in een handomdraai!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters