Hoe je wasmachine kiezen?

Een nieuwe wasmachine kiezen is niet altijd eenvoudig: je hebt keuze uit heel veel modellen en programma’s, om nog maar te zwijgen van alle elektronische snufjes. Lees hieronder waarop je moet letten als je een nieuwe wasmachine wil kopen.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc5_choisir_lave_linge_sechant.jpg

Capaciteit van 7 of 9 kg?

De capaciteit van wasmachines varieert van de traditionele 7 kg tot 11 kg. Woon je alleen of zijn jullie thuis met twee? Dan volstaat een model met een capaciteit van 7 kg. Voor een gezin van 3 à 4 personen raden we een wasautomaat met een capaciteit van 8 kg aan. Gezinnen vanaf 5 personen hebben een grotere capaciteit nodig.

De voordelen van een wasmachine met een grote wastrommel. 
 • Hoe groter de trommel, hoe minder vaak je moet wassen.
 • Het wasresultaat is beter als je wasgoed meer plaats heeft om te bewegen in de trommel.
 • Gordijnen, kussens of donsdekens was je voortaan gewoon thuis.
Bekijk alle wasmachines met een capaciteit van 10 kg of meer.

bloc8_choisir_lave_linge_sechant.jpg

Hoeveel decibel?

Staat je wasmachine in je keuken of badkamer? Dan is het geluidsniveau een belangrijk criterium. Vooral tijdens het droogzwieren van de was kan het aantal decibels wel eens hoog oplopen. Kies voor een stil model als je ’s nachts niet wakker wil worden van een daverende wasmachine.

Om je een idee te geven:

 • Extra stil geluidsniveau = minder dan 71 dB
 • Stil geluidsniveau = 72 à 73 dB
 • Normaal geluidsniveau = 74 à 77 dB
 • Hoog geluidsniveau = meer dan 77 dB

bloc20_choisir_lave_linge_label.jpg

Energiezuinige wasbeurten

Dankzij technologische innovaties hebben fabrikanten het water- en energieverbruik tot een minimum herleid. De meest zuinige wasmachines hebben het energielabel A gekregen. Deze wasmachines kan je bij Vanden Borre dan ook betalen met ecocheques.

Op zoek naar tips om zo ecologisch mogelijk te wassen? Lees ons eco-advies voor je wasmachine voor een milieubewuste keuze en gebruik van je wasmachine.

bloc2_les_lave_linge_intelligents.jpg

Slimme wasmachines

Wasautomaten worden ook voortdurend slimmer. Ze zitten boordevol elektronica, zoals de wasmachines met automatische dosering. Zo herkennen de meeste wasmachines het gewicht van je wasgoed én hoe vuil het is. Voor een relatief schone was gebruiken ze dan wat minder water, terwijl wasgoed vol vlekken of modder een extra spoelbeurt krijgt.

Wist je dit? Sommige wasmachines bedien je vanop afstand met je smartphone, tablet of zelfs je smartwatch. Het wasprogramma starten of pauzeren, een melding ontvangen wanneer de was gedaan is, ... wassen was nog nooit zo hip. Én gemakkelijk.

bloc6_problŤme_de_place.jpg

Niet veel ruimte?

Heb je te weinig beschikbare ruimte voor een traditionele wasmachine? Geen paniek: we hebben ook andere soorten wasmachines die perfect in een kleine ruimte passen. Kies voor een wasautomaat met toplader. Deze wasmachines hebben een maximale breedte van 45 cm.

Wil jij ook graag een droogkast in huis halen? Er bestaat een ideale oplossing: was-droogcombinatie. Of je kan je droogkast uiteraard ook bovenop je wasmachine plaatsen. Gebruik hiervoor een was-droog tussenstuk.


bloc8_convient_pour_la_laine.jpg

Delicate stoffen en wollen kledij

Welke wasmachine kopen als je zijde of andere delicate stofjes wil wassen? Een zijden bloesje durf je misschien niet meteen in de wasmachine te steken... Een sommige wasautomaten is dan de ideale oplossing. Dit programma centrifugeert niet of aan een lage snelheid. Veilig voor al je delicate stofjes!

Sommige wasautomaten hebben een Woolmark-certificering, dat betekent dat ze geschikt zijn om wollen kleding in de beste omstandigheden te wassen, zonder risico op krimpen of vervormen.


Lave_linge_bloc_02.jpg

De vele voordelen van wassen met stoom

Wassen met stoom heeft eigenlijk alleen maar voordelen:

 • De stoom dringt diep in de vezels door en verwijdert vuil en vlekken nog beter.
 • Je wasgoed komt minder gekreukt uit de wasmachine. Lees: minder strijkwerk!
 • Je frist kledij snel op, zoals een wollen trui of dat bloesje dat je maar 1 keer gedragen hebt.
 • Mensen met allergieën zijn verlost van pollen en huisstofmijt, want die overleven een stoomkuur niet.
 • Je wasmachine verbruikt minder water en energie.
Bekijk de wasmachines met stoomfunctie

bloc5_une_sťcuritť_maximale.jpg

Op en top veilig

Kinderen in huis? Kies een wasmachine met kinderslot. Het bedieningspaneel blokkeert tijdens de wasbeurt zodat kleine, nieuwsgierige handjes het wasprogramma niet kunnen veranderen of annuleren.

Een wasmachine met aquastop biedt een dubbele beveiliging tegen waterschade: de watertoevoer stopt automatisch als er een waterlek gedetecteerd wordt, zowel in de watertoevoer als in de wasmachine zelf.

bloc10_choisir_lave_linge_gamme.jpg

Al onze wasmachines

Binnen ons ruime aanbod heb je keuze uit verschillende types wasmachines. Er is voor elk wat wils:

 • Wasmachines met laadvenster
 • Wasmachines met toplader
 • Was-droogcombinaties
 • Professionele wasautomaten
 • Inbouwwasmachines
Ontdek ons hele gamma.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters