Welke waterkoker kopen?

Je hoeft het warm water niet meer uit te vinden: haal gewoon een waterkoker in huis. Bijvoorbeeld om even een kopje thee klaar te maken of om water voor de pasta razendsnel op kooktemperatuur te brengen. Lees onze tips om de juiste waterkoker te kopen.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_de_perfecte_temperatuur_0.jpg

De perfecte temperatuur

Water kookt op 100°C, dat staat vast. Maar vaak hoeft het water niet echt te koken. Voor thee bijvoorbeeld. Daar varieert de ideale watertemperatuur tussen 80°C en 100°C, naargelang de soort thee. Een waterkoker met temperatuurselectie is dus een goeie keuze voor theedrinkers. Bovendien spaar je energie, want het water wordt niet nodeloos gekookt.

bloc2_groot_gezin_of_single.jpg

Groot gezin of single?

Maak je meestal instantsoepjes of thee voor jezelf? Dan heb je aan een inhoud van 1 liter genoeg. Ben je met meer mensen in huis? Dan is een inhoud van 1 tot 2 liter een must.

bloc3_helder_water.jpg

Helder water, zonder kalk

Kalk is de natuurlijke vijand van je waterkoker. Want kalkdeeltjes zetten zich af op het verwarmingselement. Die wil je niet in je soep of thee terugvinden, toch? Kies daarom voor een waterkoker met antikalkfilter. Zo’n toestel werkt bovendien sneller en verbruikt dus minder stroom.
 
Opgelet: om kalk definitief te verwijderen uit je toestel, moet je het nog altijd ontkalken.

bloc4_safety_first_0.jpg

Safety first

De meeste waterkokers stoppen automatisch zodra het kookpunt bereikt is. En wanneer je geen of onvoldoende water in het toestel giet, zal je de waterkoker niet eens kunnen starten. Zo loop je geen risico op oververhitting of kortsluiting.

Flexibel en snoerloos

Geen ingewikkeld gedoe: je zet de meeste waterkokers in eender welke richting op hun sokkel. Dat bedoelen we met Ď360į draaibaarí. En de kan neem je gewoon mee naar de tafel. Dat bedoelen we dan weer met Ďsnoerloosí. De sokkel heeft tot nader order wel nog altijd stroom nodig :-).

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters