Een laptop, tablet pc of 2-in-1 / hybride kopen

Alle laptops / tablet pc's / 2-in-1 bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke laptop, tablet pc of 2-in-1 / hybride bekijken

ACER

APPLE

ASUS

HP

HUAWEI

LENOVO

MEDION

MICROSOFT

MSI

Bekijk hier het oude gamma van de laptops / tablet pc's / 2-in-1

Laptop / tablet pc / 2-in-1 - laptop, tablet pc of 2-in-1 / hybride kopen - Vanden Borre

Je kan een Laptop / tablet pc / 2-in-1 kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Laptop / tablet pc / 2-in-1 online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Laptop / tablet pc / 2-in-1 online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Laptop / tablet pc / 2-in-1 aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Laptop / tablet pc / 2-in-1 betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Laptop / tablet pc / 2-in-1 gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Laptop / tablet pc / 2-in-1 via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Laptop / tablet pc / 2-in-1. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een laptop kiezen?

Stap 1: type laptop kiezen

Eerst kijken we naar je type laptop. De standaardmodellen vind je in alle prijsklassen. Van goedkope toestellen voor lichte toepassingen tot krachtpatsers waarmee je gamet of video’s bewerkt.
 
Daarnaast zijn er hybride modellen. De 2-in-1-laptops vorm je om tot een tablet door het scherm helemaal om te plooien. Ideaal om te surfen, films te bekijken of presentaties te geven bij klanten. Een variant van de 2-in-1 is de tablet-pc. Neem je de trein of vertrek je op reis? Schakel over van werkmodus naar relaxmodus door het scherm los te klikken van je toetsenbord. Plots heb je een lichte tablet in handen.

En de gaminglaptop? Die ondersteunt zware grafische toepassingen en is vooral gemaakt om te gamen. De koeling van de pc, het klavier en de grafische kaart krijgen hier de aandacht. Het gewicht ligt meestal boven de 2 kg maar zijn sterke prestaties zijn belangrijker.

En last but not least heb je de business laptop (of zakelijke laptop), voor professionelen. Velen hebben een vingerafdruksensor of zelfs een TPM-chip om alle gegevens veilig op te slaan. Ze zijn voorzien van een stevig ontwerp en ook vaak van een morsbestendig en verlicht toetsenbord.
bloc1_stap_1_type_laptop_kiezen.jpg :

Stap 2: kenmerken van laptops vergelijken

Je laptopgebruik en je budget bepalen al snel welk type laptop je wilt kopen. Tijd om gelijkaardige laptops onderling te vergelijken. We kijken hieronder naar het scherm, het gewicht, de rekenkracht en het besturingssysteem.

Welk scherm zoek je?

Wat is voor jou het belangrijkst: een groot scherm of een compact toestel? Een gemiddelde grootte is 15 inch.

Een laptop van bijvoorbeeld 13 inch of minder (schermdiagonaal van 33 cm en minder) is extra compact om gemakkelijk je pc overal mee te nemen.

Dan heb je ook laptops van 14 à 15 inch (schermdiagonaal van 35.5 à 38 cm). Dat is een prima schermformaat om lange tijd te werken, en toch compact genoeg om hem geregeld te verplaatsen.

En grotere formaten geven je een indrukwekkende film- en game-ervaring.

bloc2_stap_2_kenmerken.jpg :

Rekenkracht gezocht

De tweede afweging is je rekenkracht. Of – in computertaal – je processor en je RAM-geheugen. Intensieve gebruikers starten hun zoektocht bij een Intel Core i5 of zelfs i7 als processor, en minstens minstens 8 GB RAM-geheugen. Ben je geen fanatieke gamer, designer of videomonteur? Dan werk je ook vlot met een i3-processor en 4 GB aan RAM-geheugen.

Vind hier onze selectie toestellen die geschikt zijn voor een doosnee gebruik. Prima om te starten!

Of zoek je eerder een krachtige pc die extra vlot werkt? Laptops die je toelaten om verder te gaan, bieden extra veel rekenkracht.
bloc2_conclusie_welke_laptop_kopen.jpg :

Gewicht

Gewicht spreekt voor zich: hoe meer je reist, hoe lichter je laptop het best is. Tenzij je zeulen met een laptoptas beschouwt als een goede fitnessoefening. De ultramobiele toestellen zijn lekker dun en wegen maar 1 à 1,5 kg.

bloc2_stap02_gewicht.jpg :

Besturingssysteem

Een laatste, belangrijke factor om je laptop te kiezen? Het besturingssysteem. Windows is het meest bekende. Maar ben je ook al vertrouwd met de laatste innovaties van Windows? Dankzij aanraakschermen en tabletpennen onderteken je documenten, maak je notities en schets je op je laptop. En via Windows Hello meld je jezelf veilig aan: ofwel met je vingerafdruk, ofwel met gezichtsherkenning.


De tweede grote speler is Apple, met het MacOs. Heel wat grafisch designers zweren bij de toestellen van Apple, omdat ze zo krachtig zijn. Maar ook wie al andere toestellen van Apple heeft, kiest vaak voor een Mac. Zo zijn al je apparaten perfect compatibel met elkaar.
De laatste versie van MacOS bevat allerlei vernieuwingen. Zo is Siri aanwezig, je persoonlijke assistent. Via gesproken boodschappen stuur je je laptop aan en multitask je de hele tijd.

Bekijk alle Macbooks >


Het verschil tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro? De beveiliging van het besturingssysteem. Met Windows 10 Pro zijn je pc en je gegevens veiliger. En met Windows 10 Pro heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een Windows 10 Pro-apparaat te verbinden aan een domein. Wat helaas niet mogelijk is bij een Windows 10 Home-toestel. Windows 10 Pro beschikt ook over zeer handige functies zoals Remote Desktop. Ideaal als je vanop afstand verbinding wil maken met een andere pc op kantoor. 

Bekijk alle laptops met Windows Pro >Wil je nog meer kenmerken en besturingssystemen vergelijken? Bekijk dan onze video ‘Hoe een laptop kiezen’.
 

Conclusie: welke laptop kopen?

Hoe je een laptop kiest, hangt van jou af. Je gebruik bepaalt of je vooral moet kijken naar het scherm, de processor of een ander kenmerk. De tips hierboven helpen je alvast om snel te filteren in het aanbod. Daarna geven budget en design wellicht de doorslag.

Wil je het keuzeproces versnellen? Gebruik dan onze computerwijzer en ontvang in enkele kliks een gepersonaliseerde selectie.

Hoe een laptop gebruiken?

De batterij sparen

Laad de nieuwe batterij helemaal op vóór u uw laptop de eerste keer gebruikt, zo zorgt u voor een maximale autonomie en een lange levensduur. Onderbreek het laadproces niet! In de gebruiksaanwijzing staat hoe lang de oplaadtijd van de batterij is. Nu kunt u zorgeloos uw laptop gebruiken.

Om niet voor onaangename verrassingen te staan omdat uw laptop plots niet meer werkt, kunt u in het configuratiescherm de instellingen voor energiebeheer aanpassen zodat u een melding krijgt wanneer de batterij te zwak is. U kunt dan de laptop in het stopcontact steken.

Als u uw laptop uitsluitend met een stopcontact gebruikt, is het beter om de batterij eruit te halen.
Batterie-Minfo.jpg :

De laptop aansluiten op de TV

U wilt uw laptop aansluiten op uw TV om foto’s of video’s te bekijken of om het TV scherm te gebruiken als beeldscherm.

In de handleiding van uw laptop vindt u over welke type aansluiting u beschikt. De ingangen van de televisie en de laptop moeten overeenstemmen. Is dat niet het geval, dan kan u uw laptop op de televisie aansluiten via een adaptor. Indien uw laptop  een HDMI aansluiting heeft, gebruikt u het best deze aansluiting voor een optimale beeldkwaliteit.  

Zet de laptop en de televisie aan en kies op uw TV de audio/video-ingang (AV). Nu kunt u in Windows XP de TV uitgang configureren volgens uw grafische kaart. Kies hiervoor achtereenvolgens configuratiescherm, beeldscherm en geavanceerde instellingen.
tv.jpg :

Een speciale toets

De FN-toets zit alleen op laptops. De combinatie van deze speciale toets met andere toetsen geeft u rechtstreeks toegang tot diverse instellingen (energiebeheer, volumeregeling, waakstand…) zonder gebruik van de Windows-menu’s.
De mogelijke functies en toetsencombinaties verschillen aanzienlijk naargelang het model van uw laptop. U vindt ze terug in de handleiding. Enkele vaak voorkomende combinaties: FN + F1 toont de functies van de speciale toetsen van de laptop; met FN + F2 start u het configuratieprogramma op; wanneer u een paar keer op FN + F3 drukt, kunt u de instellingen voor energiebeheer aanpassen; met FN + F4 zet u de computer in waakstand...
fn.jpg :

Uw laptop goed onderhouden

Hier vindt u enkele eenvoudige tips om uw laptop goed te onderhouden:
> drink of eet niet boven uw laptop
> reinig regelmatig uw klavier
> reinig uw scherm met een aangepast product
> zet uw laptop niet in de zon of in een vochtige omgeving
> vermijd laptopzakken die te klein zijn, opteer eerder voor een groter model zodat eventuele schokken opgevangen worden

Bekijk alle reinigingsproducten voor uw pc
onderhouden.jpg :

Wat is Windows 10 ?

Het Startmenu: persoonlijker en in een modern kleedje

Windows 10 combineert het beste van alle Windows-versies. Zo voelt het systeem meteen vertrouwd aan vanaf het eerste gebruik. Je apps en programma’s staan weer op hun vertrouwde plek dankzij de terugkeer van het Startmenu. Je vindt ze snel terug en kan onmiddellijk aan de slag.

Snel, toegankelijk en veilig

Met Windows 10 start je pc nog sneller op en gaat de batterij langer mee. Surf veilig op het internet dankzij het standaard ingebouwde beveiligingssysteem van Microsoft tegen virussen, phishing en malware.

De meest persoonlijke Windows

Dankzij de feedback van miljoenen gebruikers heeft Windows een besturingssysteem gecreëerd dat je de best mogelijke ervaring garandeert. Zo bepaalt jij zelf hoe je het liefst met je pc of tablet wilt werken: touch, muis, toetsenbord of pen? De keuze is aan jou! Creëer gemakkelijk je eigen omgeving met je favoriete apps en programma’s. Voeg toepassingen, contactpersonen, playlists of je meest gebruikte programma’s toe in het Startmenu om ze snel te kunnen openen.

Één en dezelfde ervaring op al uw toestellen

Windows 10 biedt je één en dezelfde ervaring, of je nu vanop je computer, tablet, smartphone of smart device speelt of werkt. Dit betekent eenzelfde besturingssysteem dat zich aanpast aan het type scherm dat je gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld het scherm van je 2-in-1 pc optimaliseren om zowel met touch als met toetsenbord en muis te werken. Geniet van dezelfde applicatie op al je toestellen dankzij een geüniformiseerde Windows Store, toegankelijk vanaf elk Windows 10-toestel. Je hebt bovendien altijd toegang tot je meest recente bestanden via OneDrive, de Cloud van Microsoft.

Het web zoals jij het wilt

De Microsoft Edge-browser is strakker, slimmer en beter afgestemd op wat je wil doen op het internet:


 - Maak rechtstreeks aantekeningen op webpagina’s.
 - Bewaar je favoriete pagina’s in een leeslijst om deze later te raadplegen, zelfs offline.
 - Breng de informatie die jij belangrijk vindt naar voor. Met één handige knop kan je namelijk zaken die je niet nodig hebt verbergen.

De magie van Xbox op je Windows-toestel

Ben je een gamer? Goed nieuws! Je krijgt toegang tot de Xbox en Xbox Live-franchise. Neem je gameplay op en speel tegen andere gamers. Stream je games vanaf je Xbox One op je Windows 10-pc of -tablet via je lokale wifi-netwerk.

Bekijk alle desktop pc's met Windows 10
Bekijk alle laptops, tablets en 2-in-1 toestellen met Windows 10

Hoe een pc formatteren en waarom?

Waarom moet ik mijn pc formatteren?

Meestal moet je een harde schijf opnieuw formatteren wanneer je computer vaak vastloopt als gevolg van software-installatieproblemen of nadat hij is geïnfecteerd door virussen. Formatteren is ook aangewezen als je je computer verkoopt aan een andere gebruiker.


Is formatteren hetzelfde als resetten?


Nee, door je pc te formatteren verwijder je alle informatie van de harde schijf, inclusief het besturingssysteem, de software en persoonlijke documenten. Bij het resetten herstelt een computer naar de standaard fabrieksinstellingen zoals die waren op de dag van aankoop. Deze actie verwijdert geen persoonlijke bestanden, maar installeert de sotware opnieuw.
20201119_pc_02.jpg :

Wat moet ik doen wanneer ik eraan begin?

Wij raden aan een volledige back-up te maken van je gegevens. Denk hierbij ook aan je voorkeuren in de applicaties (internetfavorieten, Word-sjablonen, lettertypes, ...). Tip: maak een lijst van software en applicaties, e-mailaccounts en de verschillende internetdiensten die je gebruikt. Controleer of al je gebruikersnamen en wachtwoorden zijn geregistreerd.

Zorg er ook voor dat je de software en de bijbehorende licenties hebt om het systeem opnieuw te kunnen installeren. Vergeet ook niet de naam van je modem en het wachtwoord op te schrijven.
20201119_pc_03.jpg :

Hoe vind ik al mijn wachtwoorden terug?

Open je browser, ga naar ‘Instellingen’ in het menu en naar ‘Geavanceerde instellingen’. Klik vervolgens in het vakje ‘Automatische invoer’ op ‘Wachtwoorden’. Je browser biedt je de mogelijkheid om ze te exporteren of te bekijken.

Formatteren, hoelang duurt dat?


De duur van de bewerking hangt af van het type harde schijf en het uiteindelijke doel, maar reken enkele uren.Voer je een eenvoudige softwareformatering uit waarbij alleen de bestandentabel wordt gewist? Dan gaat het veel sneller, een paar minuten volstaan!
20201119_pc_04.jpg :

Ik heb een Windows-pc

Als je de primaire schijf formatteert, wordt het besturingssysteem verwijderd. Je zal de computer dus pas opnieuw kunnen gebruiken als je het besturingssysteem opnieuw installeert. Je hebt de Windows-installatieschijf of een usb-stick nodig om je schijf te formatteren.

  • Heb je een fysieke kopie van Windows gekocht bij een geautoriseerde wederverkoper? Dan vind je de sleutel op een etiket of kaart in de doos van Windows.
  • Heb je een digitale kopie van Windows 10 gekocht bij een geautoriseerde wederverkoper of op de Microsoft-website? Dan vind je de sleutel in de bevestigingsmail die je na de aankoop van Windows 10 hebt ontvangen.
20201119_pc_06.jpg :

Ik heb een Mac

Om het herstelmenu weer te geven bij het heropstarten van je Mac, hou je in het grijze opstartscherm de CMD- en R-toetsen ingedrukt tot het herstelmenu verschijnt.

1. Om je harde schijf uit de lijst met opties te wissen, selecteer je ‘Schijfhulpprogramma’ en vervolgens klik je op ‘Doorgaan’.
2. Selecteer de schijf en klik op ‘Wissen’.
3. Selecteer in de linkerkolom de schijf die je wil wissen en klik vervolgens op ‘Wissen’.
4. Selecteer het type formattering.
5. Geef de schijf een naam en klik op ‘Wissen’. OS X zal dan de schijf wissen en formatteren, wat enkele minuten kan duren.
20201119_pc_07.jpg :

Overzicht merken voor laptop, tablet pc of 2-in-1 / hybride

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters