Hoe een laptop gebruiken?

U wilt het maximum uit uw nieuwe aankoop halen? In onze rubriek “Hoe gebruiken" vindt u een aantal slimme trucs en ideeën die u het leven gemakkelijker maken!

De batterij sparen

Laad de nieuwe batterij helemaal op vóór u uw laptop de eerste keer gebruikt, zo zorgt u voor een maximale autonomie en een lange levensduur. Onderbreek het laadproces niet! In de gebruiksaanwijzing staat hoe lang de oplaadtijd van de batterij is. Nu kunt u zorgeloos uw laptop gebruiken.

Om niet voor onaangename verrassingen te staan omdat uw laptop plots niet meer werkt, kunt u in het configuratiescherm de instellingen voor energiebeheer aanpassen zodat u een melding krijgt wanneer de batterij te zwak is. U kunt dan de laptop in het stopcontact steken.

Als u uw laptop uitsluitend met een stopcontact gebruikt, is het beter om de batterij eruit te halen.

De laptop aansluiten op de TV

U wilt uw laptop aansluiten op uw TV om fotoís of videoís te bekijken of om het TV scherm te gebruiken als beeldscherm.

In de handleiding van uw laptop vindt u over welke type aansluiting u beschikt. De ingangen van de televisie en de laptop moeten overeenstemmen. Is dat niet het geval, dan kan u uw†laptop op de televisie aansluiten via een adaptor. Indien uw laptop† een HDMI aansluiting heeft, gebruikt u het best deze aansluiting voor een optimale beeldkwaliteit.††

Zet de laptop en de televisie aan en kies op uw TV de audio/video-ingang (AV). Nu kunt u in Windows XP de TV uitgang configureren volgens uw grafische kaart. Kies hiervoor achtereenvolgens configuratiescherm, beeldscherm en geavanceerde instellingen.

Een speciale toets

De FN-toets zit alleen op laptops. De combinatie van deze speciale toets met andere toetsen geeft u rechtstreeks toegang tot diverse instellingen (energiebeheer, volumeregeling, waakstand…) zonder gebruik van de Windows-menu’s.
De mogelijke functies en toetsencombinaties verschillen aanzienlijk naargelang het model van uw laptop. U vindt ze terug in de handleiding. Enkele vaak voorkomende combinaties: FN + F1 toont de functies van de speciale toetsen van de laptop; met FN + F2 start u het configuratieprogramma op; wanneer u een paar keer op FN + F3 drukt, kunt u de instellingen voor energiebeheer aanpassen; met FN + F4 zet u de computer in waakstand...

Uw laptop goed onderhouden

Hier vindt u enkele eenvoudige tips om uw laptop goed te onderhouden:
> drink of eet niet boven uw laptop
> reinig regelmatig uw klavier
> reinig uw scherm met een aangepast product
> zet uw laptop niet in de zon of in een vochtige omgeving
> vermijd laptopzakken die te klein zijn, opteer eerder voor een groter model zodat eventuele schokken opgevangen worden

Bekijk alle reinigingsproducten voor uw pc

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters