Hoe kies je het beste wafelijzer of de beste croque-monsieur machine?

Hou je van knapperige wafels en croque-monsieurs die je zelf kan maken in een handomdraai? Dan kies je toch gewoon voor het beste apparaat?
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_plaques_additionnelles.jpg

Extra platen

Wafels voor de kinderen, croque-monsieurs voor de vrienden die wat later blijven hangen... Wist je dat sommige modellen voorzien zijn van 2 platen voor beide lekkernijen?

Wil je nog meer mogelijkheden? Kies dan voor een wafelijzer of croque-monsieur machine met extra platen. Sommige apparaten bieden je nog een derde stel platen, bijvoorbeeld voor de grillfunctie. Je kan er heerlijke panini’s mee maken en zelfs vlees op braden. En ook belangrijk: uitneembare platen zijn heel makkelijk te onderhouden.

Afhankelijk van het model worden er verschillende platen meegeleverd of apart verkocht. Enkele voorbeelden: galetwafels, Brusselse wafels (4x6), ijshoorntjes, ronde wafels, gevulde wafels…

bloc2_maximum_rapidite.jpg

Maximale snelheid

Snoep je graag? En heb je niet altijd evenveel geduld? Kies dan een wafelijzer of croque-monsieur machine met een vermogen van minstens 1000 watt. Je gerecht zal nog sneller klaar zijn en je kinderen zullen niet zeuren omdat ze wat lang moeten wachten ;-) Vooral niet als je een grote hoeveelheid wafels of croque-monsieurs moet klaarmaken!

Vooringestelde of instelbare thermostaat

Kies je voor een wafelijzer of croque-monsieur machine met een vooringestelde thermostaat? Dan wordt de temperatuur van de platen automatisch gecontroleerd. Je wafels en croque-monsieurs zullen perfect gebakken en met de juiste bruintint uit de machine komen.

Kan je de thermostaat zelf instellen, dan pas je de bakgraad en bruintint zelf aan voor elke bereiding. Je kunt je wafels dan zachter of knapperiger maken, precies zoals je zelf verkiest.

20220124_gaufrier_poignee.jpg

Hulp nodig om de wafels om te draaien?

Het voordeel van een wafelijzer met draaihandgreep: je kan de platen probleemloos omdraaien. Het wafelbeslag wordt perfect verdeeld en de wafels bakken heel gelijkmatig!

bloc5_fonction_bbq.jpg

Barbecuefunctie

Wil je je apparaat gebruiken als tafelgrill? Kies dan een wafelijzer dat 180° opengaat. Zo heb je meer plaats om je vlees te leggen!

bloc6_entretien.jpg

Onderhoudstip: bescherm de antikleeflaag van je wafelijzer

Heb je het juiste wafelijzer gevonden? Prima! Maar vergeet niet om het goed te onderhouden zodat je er heel lang van kunt genieten. Wij geven je alvast enkele tips mee.

  • Storm na gebruik niet meteen op de koudwaterkraan af! Wacht tot de platen zijn afgekoeld en maak ze dan pas schoon.
  • Was de platen bij voorkeur met de hand af. Veeg ze schoon met een zachte doek of borstel. Apparaten met vaste platen mag je uiteraard niet onder de kraan afspoelen. Om de elektrische onderdelen niet te beschadigen, mag je de doek of borstel niet te nat maken.
  • Vermijd harde borstels, die kunnen de antikleeflaag beschadigen.
  • Bestrijk de platen met behulp van een keukenpenseel met een beetje olie. Zo zullen de wafels niet aan de platen kleven. Let erop dat de platen voldoende verhit worden en open het wafelijzer niet te vroeg!
Ziezo. Nu je weet hoe je het beste wafelijzer of de beste croque-monsieur machine moet kiezen, rest je nog één ding te doen: aan de slag! ;-)

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters