Welke haartondeuse kiezen?

Wil je je kapsel zelf onderhouden? Of ben jij thuis coiffeur van dienst? Dan heb je een efficiënte haartondeuse nodig. Een vaste opzetkam of variabele opzetkammen, een draadloos model, extra accessoires... Geen idee welk model jij precies nodig hebt? Wij geven je graag enkele tips!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20210125_rasoir_small_01.jpg

Het aantal opzetkammen

Sommige haartondeuses worden geleverd met verschillende verstelbare opzetkammen, andere hebben dan weer één vaste opzetkam.

Bij haartondeuses met ťťn vaste opzetkam vergrendel je de opzetkam aan de tondeuse en stel je de gewenste kniplengte in via het schuifknopje of het draaiwiel. Hoewel je maar één opzetkam hebt, beschik je toch over talrijke lengte-instellingen. Een voordeel van een vaste opzetkam is dat je de snijlengte heel precies kan instellen. Indien je de opzetkam niet op de haartondeuse bevestigt, kan je je haar trimmen op 0,5 mm.

Ga je voor een haartondeuse met verschillende opzetkammen, klik de gewenste opzetkam dan vast op je haartondeuse. Check vooraf goed welke opzetkammen je bij je toestel krijgt zodat je nadien het perfecte kapsel kan bekomen!

20210125_rasoir_small_02.jpg

Hoe kort mag het zijn?

Wil je je hoofd helemaal kaalscheren? Dat lukt niet met een haartondeuse. Hiervoor heb je een scheerapparaat nodig. Een haartondeuse biedt je wel veel andere mogelijkheden om je kapsel thuis te creëren. Enkele voorbeelden van de lengte-instellingen:

Weet je nog niet welke snit je wenst of varieer je gewoon graag, bijvoorbeeld een gemillimeterd kapsel in de zomer en korte coupe in de winter, dan kies je best voor een toestel met een groot verschil tussen de minimale en de maximale snijlengte.

20210125_rasoir_small_03.jpg

Draadloos comfort

Een essentiële vraag bij de keuze van een haartondeuse: waar wil je je haartondeuse gebruiken? Voor de spiegel in je badkamer dichtbij het stopcontact? Dan is een model met enkel een snoer een prima optie.

Voor wie graag op het terras of in de tuin aan de slag gaat of niet gebonden wil zijn aan één bepaalde plaats, is een draadloze haartondeuse een must. Je gebruikt het toestel met of zonder snoer wanneer het jou uitkomt.

Tip: denk er aan om je batterij voldoende op te laden voor je aan de knipbeurt begint, want een haartondeuse die stilvalt tijdens het scheren is zeer onaangenaam. De oplossing: een haartondeuse met een display. Je kan altijd de batterijstatus even checken voor je begint.

20210125_rasoir_small_04.jpg

Je haartondeuse reinigen

Voor een lange levensduur van je haartondeuse, is het belangrijk dat je ze na elk gebruik altijd even reinigt. Sommige toestellen beschikken over een afspoelbare kop die je gewoon even onder de kraan moet houden. Opgelet: indien je haartondeuse niet volledig waterdicht is, mag enkel de scheerkop onder de kraan.

De meeste haartondeuses modellen worden ook geleverd met een reinigingsborstel om de haartjes van de trimkop te verwijderen en met smeerolie om de snijbladen te smeren.

20210125_rasoir_small_05.jpg

Meegeleverde accessoires

De belangrijkste accessoires van je haartondeuse zijn uiteraard de opzetkammen, want hiermee kies je de gewenste snit. Enkele voorbeelden van de extra’s die in de doos van je haartondeuse kunnen zitten:

  • Een schaar om je haar korter te knippen voor je de tondeuse gebruikt.
  • Een kam om je haar te kammen en een scheiding in je haar te maken voor je aan de knipbeurt begint.
  • Een etui om je tondeuse na gebruik veilig in op te bergen.
Wil je je haartondeuse op een specifieke plaatslaten staan en ze makkelijk kunnen opladen, kies dan voor een model met een oplaadvoet.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters