Hoe een koelkast kiezen ?

1-deurskoelkast: steeds aangenamer leven!

Temperatuurregeling, energiebesparing, ergonomisch ontwerp, ... koelkasten passen zich aan onze eisen en levensgewoontes aan.

Lees hieronder waarop u moet letten bij het kiezen van een koelkast. Of vind de koelkast die u nodig heeft via onze koelkastwijzer.

Wat je zeker moet weten

Beter behoud van de lage temperaturen

BC_Koelkast_04.jpg

Geventileerde koeling, geforceerde koeling, elektronische regeling, versterkte isolatie... het zijn allemaal innovaties die bijdragen tot een snel herstel van de ideale bewaartemperatuur voor voedingswaren telkens wanneer de deur wordt geopend. Vis, vlees, groenten en melkproducten hebben voortaan hun eigen bewaarvak dat op de ideale temperatuur wordt gehouden... . Er opent zich een nieuwe wereld van smaakplezier!

Minder energieverbruik

BCenergielabel.jpg

De werking van een koelkast kan tot 20 % uitmaken van uw jaarlijkse elektriciteitsfactuur. Sta dus even stil bij het energieverbruik van uw koelkast. Om u daarbij te helpen, verdeelt een Europese norm alle koelkasten in klassen van A tot G. De huidige generatie energiezuinige koelkasten hebben energielabel A++ en A+++.

Bekijk de 1-deurskoelkasten met A++ label
Bekijk de 1-deurskoelkasten met A+++ label

Verbeterd ergonomisch ontwerp

De legplateaus, die vaak gemaakt zijn van schokbestendig "Securit" glas, worden nu in alle modellen gebruikt. Ze zijn niet alleen esthetisch, maar staan ook garant voor een perfecte stabiliteit. Ze zijn erg makkelijk schoon te maken en dankzij hun transparantie kunt u snel zien wat zich in de koelkast bevindt. Verder zijn er ook nog de praktische telescopische ladegeleiders waarmee u de gewenste producten moeiteloos kunt opbergen en terugvinden... zonder dat u daarbij een oncomfortabele houding hoeft aan te nemen!

Aangepast aan uw ruimte

De koelkasten schikken zich naar uw eisen! Klein of groot, 60 cm breed of smaller... ze passen zich aan uw omgeving aan. Een uitvoering zonder vriesvak voor de grootst mogelijke bruikbare ruimte voor uw verse producten of een uitvoering met vriesvak voor uw diepvriesproducten... . Er wordt ook rekening gehouden met uw gewoontes en voedingsvoorkeuren.

Meer weten

Speciale maten

Dankzij de speciale maten kunt u uw toestel kiezen op basis van zijn toekomstige plaats. Een aantal modellen zijn breder of lager dan gemiddeld, maar hebben dezelfde inhoud als de andere. Zo vindt u steeds een toestel dat is aangepast aan om het even welke keukenstructuur.
Een koelkast is gemiddeld 60 cm breed en 1,70 m hoog.

Bekijk de 1-deurskoelkasten die smaller zijn dan 56 cm

Netto-inhoud

Deze waarde wordt uitgedrukt in liter en geeft de bruikbare inhoud aan. Kies de inhoud in functie van uw eetgewoontes en het aantal gezinsleden.
Indien uw gezin 3 leden of meer telt, kies dan voor een koelkast met een inhoud van minstens 300 liter.

Zonder vriesvak

BCrefttutile.jpg :

U hebt al een diepvriezer en wil de inhoud van uw koelkast optimaal benutten voor uw etenswaren? Neem dan een kijkje bij de koelkasten "zonder vriesvak". Deze koelkasten hebben geen vriesvak en werden ontworpen voor een optimaal gebruik van de nuttige ruimte voor uw verse producten.

Bekijk de 1-deurskoelkasten zonder vriesvak

Met vriesvak

BCrefcgl.jpg :

Om uw diepvriesproducten gedurende meerdere maanden te bewaren kiest u best voor een koelkast met een diepvriestemperatuur van - 18°C of lager. Indien u vaak diepvriesproducten gebruikt, kiest u beter voor een koelkast met diepvriezer.

Bekijk de 1-deurskoelkasten met vriesvak

Waar moet ik mijn koelkast plaatsen?

De algemene regel: plaats uw toestel niet in een te warme, te vochtige of onverwarmde ruimte.

De klimaatklasse van het toestel geeft aan voor welke omgevingstemperaturen het toestel geschikt is. Een koelkast van de subtropische klasse werkt naar behoren wanneer de omgevingstemperatuur schommelt tussen 16 en 32°C. Voor een koelkast van de tropische klasse mag de temperatuur oplopen tot 43°C; het toestel werkt dan ook perfect in een zonnige of slecht geventileerde keuken.

Geforceerde koeling

BCairbrasse.jpg : Niet te verwarren met geventileerde koeling. De geforceerde koeling zorgt dankzij een ventilator voor een gelijkmatige temperatuur binnenin de koelkast. Dit systeem behoudt een hoge luchtvochtigheid, waardoor de etenswaren beter bewaard blijven. Telkens wanneer de deur wordt geopend, versnelt het systeem de koeling om zo snel mogelijk de ingestelde temperatuur te herstellen. Verder is er ook een comfortabele automatische ontdooifunctie voorzien.

Omkeerbare deuren

Dankzij deze spitsvondigheid kunt u de deuropening van de meeste koelkasten aanpassen aan de installatieplaats in de keuken. De koelkastdeur kan naargelang uw wens van links naar rechts of van rechts naar links worden geopend.

Bekijk de 1deurskoelkasten met omkeerbare deur

Vanden Borre tip

Hoe lang moet u wachten om uw toestel op het elektriciteitsnet aan te sluiten?

Indien de koelkast horizontaal werd vervoerd, moet u minstens 2 uur wachten alvorens de stekker in het stopcontact te steken zodat de interne smeermiddelen van de compressor die tijdens het transport werden bewogen, zich opnieuw kunnen stabiliseren.

In de kijker

ZONE 0 TOT 3░C

Deze geïsoleerde zone van de koelkastruimte ondergaat geen temperatuurschommelingen als gevolg van het veelvuldig openen en sluiten van de deur. Op die manier blijft de temperatuur constant en vormt deze zone de ideale bewaarplaats voor bereide gerechten, vers vlees en verse vis.

Bekijk de 1deurskoelkasten met 0░ zone

BC_Koelkast_03.jpg :

DIGITALE DISPLAY

De display geeft de temperatuur weer die heerst in de koelkast en/of de diepvriezer.

Bekijk de 1deurskoelkasten met digitale display

BC_Koelkast_02.jpg :
 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Product vergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten