Welke krultang kiezen?

Droom je van mooie krullen? Dat kan prima zonder te zwoegen met borstel en haardroger! Wat je nodig hebt is een krultang. Maar welk model heb jij nodig en waar moet je rekening mee houden bij je keuze? We geven graag advies zodat jij het perfecte krulijzer kiest.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20230323_bien_choisir_boucleur_small_bloc01.jpg

Grote krullen, kleine krullen of liever wafelkrullen?

Welk kapsel jij ook verkiest, om het gewenste resultaat te bekomen moet je rekening houden met twee essentiële kenmerken van je krultang: de diameter en de vorm.

 

1. De diameter van je krultang

De regel is simpel: hoe groter de diameter van je krultang, hoe groter je krullen. En heb je kort haar, dan heb je nood aan een model met een kleine diameter om rond je haar te kunnen gaan.

  • Diameter van 14 mm of minder: voor een volle bos kleine krullen met extra veel volume. Goed nieuws voor mensen met kort haar: een krultang met een kleine diameter is geschikt voor korte coupes. Creëer er een kleine krul of volume mee!
  • Diameter van 15 à 25 mm: ideaal voor normale krullen. Voor kort haar is een krultang met een diameter tussen 15 en 25 mm niet geschikt, wel voor haar vanaf de kaaklengte.
  • Diameter van 30 mm of meer: perfect voor grote krullen. Voor kort haar is een krultang met een grote diameter niet geschikt.

20230323_bien_choisir_boucleur_small_bloc02.jpg

2. De vorm van je krultang

  • Conische krultang: dankzij de vorm van de krulstaaf zorgt dit type krultang voor gladde, zachte krullen.
  • Rechte krultang: met dit model bekom je gladde krullen van eenzelfde grootte.
  • Waver: dit zijn toestellen met meerdere cilinders om golvend haar te creëren. Je plaatst je haarlok tussen de cilinders en de haarklem.
  • Crimper: dit krulijzer bestaat uit twee platen met ribbels waar je je haarlok in plaatst om wafelkrullen te creëren.
  • Automatische krultang: leg een haarlok in de tang en ze zuigt je haarlok op om een krul te maken.
  • Bubbelvormige krultang: ideaal voor beach waves of natuurlijke krullen.
  • Chopstick: strakke krulletjes verzekerd.

Bescherm je haar optimaal

In sommige gevallen kan een krultang je haar na langdurige periode beschadigen. Om dit te voorkomen, hou je best rekening met de afwerking van je krultang, hoe vaak je je krulijzer gebruikt en op welke temperatuur.

1. De afwerking van je krultang

De coating van een krultang speelt een belangrijke rol voor de bescherming van je haar. De meeste modellen hebben dan ook een keramische afwerking. Het voordeel? De warmte wordt onmiddellijk en gelijkmatig verspreid om je haar niet te beschadigenBekijk de krultangen met een keramische afwerking

2. Hoe vaak wens je je haar te krullen?

Om je haar te beschermen is ook de frequentie waarop je je krulijzer gebruikt essentieel. Overdaad schaadt. We raden je aan om je haar maximaal 2 à 3 keer per week te krullen. 

3. De juiste temperatuur voor je krullen

Ook de temperatuur is belangrijk voor de bescherming van je haar. De meeste krultangen bieden een instelbare temperatuur tot 230°C aan. Let wel: hoe hoger de temperatuur, hoe sneller je haar beschadigd raakt. Welke temperatuur je wil gebruiken, hangt af van het type krullen dat je wenst te bekomen. Goed om weten: je hoeft je hele haardos niet op dezelfde temperatuur te behandelen. 

 Gouden tip: breng beschermende olie of een spray aan voor je je haar gaat krullen om het optimaal te beschermen.

Een krultang met ionische technologie

Net als bij stijltangen, zijn sommige krultangen uitgerust met een ionische functie. Deze technologie voorkomt statische elektriciteit door geconcentreerde ionen te verspreiden. Het resultaat? Je haar is minder pluizig, zachter en glanst als nooit tevoren.

20230323_bien_choisir_boucleur_small_bloc05.jpg

Een ergonomisch krulijzer

Voor een nog grotere ergonomie, beschikken sommige modellen over extra voordelen zoals een haarklem of een snoer dat 360° meedraait.


Het gemak van een haarklem

Heb je gekozen voor een manuele krultang, dan is een krulijzer met een haarklem superhandig, want het houdt je haarlok vast tijdens het gebruik. Jij hoeft enkel nog je haar in de tang te draaien.


Beweeg vrij met een draadloze krultang

Wil je volledig vrij zijn in je bewegingen? Ga voor een krultang met 360° meedraaiend snoer of voor een draadloze krultang.

Krulijzers met automatische waakstand

Als je automatische waakstand beschikt, schakelt het automatisch over naar waakstand indien je het een tijdje niet gebruikt. De krultang is niet helemaal uitgeschakeld en blijft meteen weer klaar wanneer je het wenst te gebruiken. Een handige functie om energie te besparen.

 

20230323_bien_choisir_boucleur_small_bloc04.jpg

Krultang en krulborstel: wat is het verschil?

Een krultang gebruikt hitte om je haar te krullen, terwijl een krulborstel hiervoor warmte gebruikt. Een krulborstel wordt ook een warme luchtborstel of een föhnborstel genoemd. Een krultang werkt via ijzeren platen.

Het voordeel van een krulbostel is dat het je haar droogt terwijl je het in model brengt. Je kan een warme luchtborstel dus perfect gebruiken op nat haar, terwijl dat bij een krultang niet het geval is. Een krultang gebruik je op droog haar.

Krultang en stijltang: wat is het verschil?

Een krultang is een ergonomisch toestel om mooi gedefinieerde krullen te maken met een natuurlijke look. Een stijltang is het toestel bij uitstek voor steil en zijdezacht haar. Maar met stijltangen met een ronde vorm kan je ook krullen maken. Plaats een haarlok tussen de platen en draai de stijltang voorzichtig van je gezicht naar beneden. Deze techniek vraagt meer oefening en je krullen zijn van minder goede kwaliteit qua vorm en stevigheid. Dus wil je graag krullen, dan raden we je toch een krultang of een krulborstel aan.

Handige accessoires voor je krultang

Bij sommige krultangen krijg je enkele handige accessoires. Wil jij genieten van het gemak van een thermische handschoen, een hittebestendige mat of een reisetui? Check dan zeker welke accessoires er bij jouw krulijzer geleverd worden. Een thermische handschoen gebruik je bijvoorbeeld om je haar op een veilige manier rond de krultang te draaien. En tijdens of na het krullen leg je je krultang veilig op een hittebestendige mat.

Ons gamma krultangen

Dankzij onze tips weet je nu waarop je moet letten bij de keuze van je nieuwe krultang. Een BaByliss-krulijzer, een Rowenta-krultang of een model van een ander merk? Check ons uitgebreide gamma krultangen en maak je keuze!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters