Een probleem met je haardroger?

Is je haardroger oververhit of ruikt hij verbrand? Werkt hij niet meer of blaast hij geen warme lucht? Is de filter gereinigd? Op elk probleem vinden wij een oplossing, lees snel onze tips & tricks.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc2_tipt_scheveux3.jpg

Mijn haardroger is oververhit

Wordt je haardroger extreem warm als je hem gebruikt? Controleer of de filter nog proper is. Een filter vol stof en haartjes belemmert namelijk de luchtcirculatie zodat je haardroger oververhit kan raken.

Hoe reinig je de filter?

  • Trek de stekker uit het stopcontact
  • Laat het toestel volledig afkoelen
  • Draai het beschermkapje achteraan het toestel los
  • Neem de filter eruit
  • Verwijder haartjes en stofdeeltjes uit de filter met een zacht en droog borsteltje of gebruik je stofzuiger.

bloc3_tipt_scheveux3.jpg

Mijn haardroger ruikt verbrand

Gebruik je je haardroger voor het eerst? Weet dan dat deze een bepaalde geur kan afgeven. Dit wijst niet op een probleem en de geur zal verdwijnen naargelang je de haardroger vaker gebruikt.

Als de geur blijft aanhouden, controleer je best of de filter nog proper is.

bloc4_tipt_scheveux3.jpg

Mijn haardroger werkt niet of blaast geen warme lucht

Een haardroger is voorzien van een veiligheidsthermostaat om gevaar voor oververhitting te voorkomen. Als je haardroger oververhit is, zal de thermostaat het toestel automatisch uitschakelen.

Wat moet je doen? Trek de stekker uit het stopcontact, laat de haardroger 10 minuten afkoelen en schakel de haardroger opnieuw in. Als het probleem blijft bestaan, controleer je best of de filter niet verstopt is met stof of haartjes. Indien nodig dient de filter gereinigd te worden. Controleer ook de temperatuurinstelling van je haardroger. Veel haardrogers beschikken over een knop voor koude lucht. Wanneer deze is ingeschakeld, blaast je haardroger enkel koude lucht, ook al lijkt je haardroger op de hoogste stand ingesteld te zijn.

Goed om te weten: wanneer je haardroger tijdens het gebruik af en toe eventjes uitvalt, kan dit wijzen op een slecht contact, vaak in het stroomsnoer. Voorkom dit door het stroomsnoer niet te strak op te rollen, en zeker niet rond het toestel, wanneer dit nog warm is. Is je probleem nog steeds niet opgelost? Kom langs in je dichtstbijzijnde Vanden Borre-winkel of bel ons op 02/334.00.00.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters