Hoe een keukenrobot gebruiken?

Mengen, mixen, hakken, kneden, raspen, snijden, emulsioneren en kloppen: met een keukenrobot kan je bijna alles bereiden. Het belangrijkste is weten hoe je deze optimaal moet gebruiken. Dit zijn onze tips om je te helpen bij het gebruik van je keukenrobot.

Welk accessoire gebruiken?

  • Gebruik de blender om emulsiesauzen, geschaafd ijs, smoothies of milkshakes te maken. 
  • Met de rasp- of snijschijven snij je wortels, komkommers, kaas, peren, aardappelen… in een recordtempo! Echt ideaal om je groentjes te bereiden of kaas te raspen. 
  • En het multifunctionele mes? Hiermee hak je vlees en groenten fijn. Je bereidt ook gehaktballetjes, hamburgers, vullingen, puree, soepen en zelfs kruiden om je gerechten nog meer smaak te geven.
  • Zin om voor bakker te spelen? Dan heb je een deeghaak nodig. Daarmee bereid je makkelijk brood en taartdeeg. 
  • Er bestaan ook keukenrobots met een inductiekooksysteem. Ze verwarmen de ingrediënten en mengen ze tegelijkertijd. Je hebt ook de mogelijkheid om een groot aantal recepten klaar te maken en ze leggen je uit hoe ze te bereiden. 

Welke snelheid kiezen?

Om je keukenrobot goed te kiezen, moet je de juiste snelheid instellen. Hier vind je enkele tips om je te helpen bij je snelheidskeuze voor al je bereidingen. Let op: sommige instellingen verschillen naargelang de hoeveelheid en de gebruikte ingrediënten.

Met de klopper: om vetstoffen en suiker te verwerken, begin je best aan een lage snelheid en verhoog je de snelheid geleidelijk aan, - Wil je eieren aan crèmeachtige bereidingen toevoegen? Gebruik dan een gemiddelde tot hoge snelheid.

Met de deeghaak: gebruik een lage tot gemiddelde snelheid.

Met de rasp-/snijschijf: voeg de ingrediënten toe langs het deksel en duw erop met een staafje. Kies voor een lage sneheid om te snijden en een hogere snelheid om te raspen.

Met het multifunctionele mes: ga voor een gemiddelde tot hoge snelheid. Druk op de Pulse-toets om het mengsel beter te beheren (als je keukenrobot deze functie bevat). Zo functioneert je robot op maximale snelheid gedurende een bepaalde tijd.

En de reiniging?

Wat moet je eerst doen? Haal de stekker uit het stopcontact. Reinig nadien de accessoires. Plaats nooit de motorblok onder de kraan maar veeg het af met een vochtige spons.

Zijn je accessoires verkleurd door sommige ingrediënten zoals wortels of sinaasappels? Veeg ze schoon met een doekje gedrenkt in keukenolie.

Denk er ook aan om je keukenrobot in een droge plaats op te bergen.

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters