Hoe een keukenrobot gebruiken?

Mengen, mixen, hakken, kneden, raspen, snijden, kloppen... Met uw keukenrobot maakt u met gemak alle recepten waar u zin in heeft. Voortaan is niets onmogelijk!

Ontdek alle mogelijkheden van uw keukenrobot!

• Dankzij de blender maakt u zelf heerlijke smoothies en milkshakes, mixt u saus of breekt u ijs.
Bekijk alle keukenrobots met blender
• Met de bijgeleverde rasp- of snijschijven kunt u groentjes in een handomdraai bereiden. Wortelen, rode kool, geraspte kaas, peer, aardappel-, komkommer- of appelschijfjes: met de schijven van uw keukenrobot wint u kostbare tijd in de keuken!
Bekijk alle keukenrobots met rasp- of snijschijven
• Met het multifunctioneel mes kunt u vlees, groenten en kruiden fijnhakken voor alle soorten gerechten: opgevulde paprika's, gehaktballetjes, babyvoeding, soep voor de hele familie... alles is mogelijk met een multifunctioneel mes! 
Bekijk alle keukenrobots met multifunctioneel mes 
• Zin om een brood te bakken of taartdeeg te maken? Gebruik dan de deeghaak
Bekijk alle keukenrobots met deeghaak
• Met een keukenrobot met inductiekooksysteem kunt u zelfs koken: de robot verwarmt de ingrediënten en mengt ze tegelijkertijd.
Bekijk alle keukenrobots met inductiekooksysteem

Welke snelheid instellen

Hier enkele tips, al kan de snelheid ook verschillen naargelang de hoeveelheid en de gebruikte ingrediënten.

Met de klopper:
- Om vet materiaal en suiker te verwerken, begint u op een minimale snelheid en verhoogt u de snelheid geleidelijk aan;
- Om eieren aan crème-achtige bereidingen toe te voegen, gebruikt u uw keukenrobot op een gemiddelde tot hoge snelheid;
- Om vet materiaal aan bloem toe te voegen, begint u aan een lage snelheid en verhoogt u geleidelijk aan tot een gemiddelde snelheid.

Met de deeghaak: gebruik een lage tot gemiddelde snelheid.

Met de rasp-/snijschijf: voeg de ingrediënten toe langs het deksel en begeleid ze met het drukstaafje. Om te snijden stelt u uw keukenrobot in op een lage snelheid, om te raspen gebruikt u een hogere snelheid.

Met het multifunctioneel mes: gebruik een gemiddelde tot hoge snelheid. Om het mengsel beter te beheren, kunt u ook de pulse-toets gebruiken. De pulse-toets is een tijdelijke hulptoets. Uw keukenrobot stopt meteen als u de toets loslaat. De pulse-positie is handig om grof te hakken, snijden of mengen of om het begin om het einde van uw bereidingen perfect te beheersen.
Bekijk alle keukenrobots met pulse-toets

Tips voor een veilig gebruik

• Haal de stekker uit het stopcontact wanneer u uw keukenrobot niet meer gebruikt (zelfs in geval van een stroomonderbreking) of als u uw toestel schoonmaakt. 
• Gebruik steeds de drukstaafjes om ingrediënten in de keukenrobot te begeleiden. Gebruik nooit uw vingers, noch een vork, lepel, mes of eender welk ander voorwerp.
• Behandel het multifunctioneel mes, het mixermes en andere snijschijven met de nodige voorzichtigheid: ze zijn uitzonderlijk scherp.
• Raak nooit bewegende onderdelen aan, maar wacht tot ze volledig stilstaan voor u de accessoires uit uw keukenrobot haalt. 

Hoe schoonmaken

Haal eerst en vooral de stekker uit het stopcontact. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunt u het best de accessoires snel schoonvegen telkens u ze gebruikt hebt. Dompel het deel waarin de motor zit nooit onder in water, maar veeg het af met een vochtige spons. Als de accessoires verkleurd zouden zijn door ingredi雗ten (wortel, sinaasappel, ..), kunt u ze eerst proberen爏choon te vegen met een doekje gedrenkt in keukenolie. Zorg ervoor dat u uw keukenrobot op een droge plaats opbergt.
Bekijk al onze tips om uw keukenrobot te onderhouden

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters