Hoe een wasmachine aansluiten?

Een wasmachine aansluiten en installeren is vrij eenvoudig. De handleiding doornemen is al een eerste stap in de goeie richting. En met onze extra tips is je nieuwe wasautomaat in no time klaar voor gebruik. Een beetje hulp nodig? Goed nieuws: bij Vanden Borre zorgen we voor de levering en aansluiting op een bestaande en conforme installatie.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_déballer_et_placer.jpg

Uitpakken en plaatsen

Verwijder alle verpakkingsmateriaal en de eventuele transportbouten die de trommel blokkeren tijdens het vervoer. Zet de wasmachine waterpas in een vorstvrije kamer op een vlakke, stevige en harde ondergrond. Tijdens het droogzwieren kan de wasmachine nl. flink gaan trillen of zelfs op wandel gaan. Een betonnen vloer is het meest geschikt.

bloc2_provision_et_evacuation.jpg

Watertoevoer en -afvoer

Neem je handleiding erbij: hierin vind je de nodige info over de aansluiting van je wasmachine op de watertoevoer- en afvoerslang. Check of alles goed vast zit en of er geen water lekt. Zorg ervoor dat er geen knikken of bochten in de slang zitten zodat de watertoevoer en –afvoer vlot verloopt. Is het toestel voorzien van een aquastop? Let erop dat de waterkraan mooi verticaal staat en dat de aquastop ook volledig verticaal op de waterkraan gemonteerd staat. Enkel op die manier is de beveiliging tegen waterschade gegarandeerd.

Tip: de afvoerslang hangt best los in een staande afvoerpijp zodat vuil water niet terug in de machine wordt gezogen.

Elektrische aansluiting

Het enige wat je nu nodig hebt om je wasmachine aan te sluiten is een spatwaterdicht en geaard stopcontact dat aangesloten is op een zekering van minstens 16A.
Het stopcontact moet bovendien minstens 1 meter verwijderd zijn de waterkraan. Een differentieelschakelaar van 30 mA is verplicht.
Gebruik geen verlengsnoeren of aftakdozen.

bloc4_prêt_pour_un_premier_lavage.jpg

Klaar voor de eerste was?

Je wasmachine is nu goed aangesloten. Maar wat moet je nu nog doen? Raadpleeg je handleiding en verwijder de transportbouten uit je wasmachine. Zo vermijd je dat je machine begint te daveren bij het droogzwieren!

Ziezo, je toestel is klaar voor gebruik. Start eerst een kort wasprogramma zonder wasgoed en met een kleine hoeveelheid wasmiddel om de trommel en de kuip te reinigen.

Eenmaal dit programma is afgelopen, kan je echt aan de slag!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters