Populaire zoekresultaten
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.
Vergelijk hier alle afwasmachinesBekijk hier het oude gamma van de afwasmachines
Je kan een Vaatwasser kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Vaatwasser online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.
* Vaatwasser aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online
* Vaatwasser betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Vaatwasser gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.
Bij een reservatie van een Vaatwasser via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.
Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Vaatwasser. Zoek een winkel in je buurt.
Er bestaan 3 types losstaande vaatwassers, naargelang de ruimte waarover je beschikt en de capaciteit die je nodig hebt.
In tegenstelling tot wat men je soms doet geloven verbruikt een vaatwasser veel minder dan manueel afwassen. je bespaart dan ook gemiddeld drie keer zo veel! Vooreerst omdat je 3 tot 5 keer minder water gebruikt. Dus verbruik je minder energie. En natuurlijk bespaar je heel wat tijd!
Om een zuinig en ecologisch toestel te kiezen moet je letten op het energielabel. Dat informeert je over het energieverbruik en de afwas- of droogprestaties.
Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.
Ook het waterverbruik staat op dat etiket vermeld. Dat wordt uitgedrukt in liter per jaar en wordt berekend op een gemiddelde van 280 afwasbeurten per jaar. Ter informatie: de meeste zuinige vaatwassers verbruiken minder dan 10 liter per cyclus.
Heb je nog altijd geen idee welke vaatwasser je moet kiezen? Ontdek onze vaatwasserwijzer en vind het apparaat dat perfect aansluit bij je behoeften.
Je vaatwasser is uitgerust met een waterontharder want hij heeft zacht water nodig om te functioneren. De waterontharder wordt ingesteld in functie van de hardheid van je water. Als dat slecht ingesteld is kunnen er witte vlekken te zien zijn op je glazen
Ken je de hardheid van je water niet? In dat geval heb je 2 opties. Ofwel vraag je inlichtingen bij je watermaatschappij, ofwel ga je een test halen in een doe-het-zelf winkel. Volg dan de instructies van de gebruiksaanwijzing van je vaatwasser.
Niet noodzakelijk. Het gebruik van all-in-one tabletten stelt je niet vrij van het vullen van het zoutreservoir. De hoeveelheid antikalkmiddel in je tablet volstaat niet: als je het zoutreservoir niet meer vult, zal de waterontharder geblokkeerd raken. En dan moet je die laten vervangen. JE kunt echter de waterhardheid instellen op het minimumniveau.
Wat daarentegen de spoelvloeistof betreft, is het net omgekeerd. Voeg geen spoelvloeistof toe wanneer je all-in-one tabletten gebruikt, tenzij je vaatwasser over een “all-in-one tablet” toets beschikt. De spoelvloeistof dient om een perfect droge en glanzende vaat te verkrijgen, maar te veel product zorgt voor schuim en kan problemen veroorzaken.
Is het droogresultaat niet bevredigend of zitten er sporen op je vaat? Ontdek onze oplossingen voor je vaatwasserproblemen
Plaats de tablet of het poeder altijd in het daartoe voorziene compartiment. Als je het in de kuip plaatst of in het bestekmandje, zal het al bij het voorspoelen beginnen oplossen. Er zal dan ook niet genoeg reinigingsmiddel overblijven voor de vaatwas.
Ga als volgt te werk voor een kraaknette vaat:
Plaats de recipiënten met de opening naar onder zodat ze niet vol met water zitten op het einde van de cyclus. De onderste mand is bedoeld voor de moeilijk te reinigen borden en de bovenste mand voor de kleinere en fragiele stukken. Wat het bestek betreft, plaats deze met de punt naar beneden en scheidt het zilveren bestek van het stalen bestek.
Goed om weten: plastic vaatwerk droogt niet goed in de vaatwasser want plastic neemt geen warmte op. Tijdens de droogfase koelt plastic sneller af en blijft dus vochtig.
Plaats aub ook geen te zware voorwerpen op je deksels of potjes in plastic. Ze zouden kunnen vervormen door de warmte.
Nooit houten plankjes of bamboe saladekommetjes in de vaatwasser plaatsen. Door de warmte zouden ze kunnen verwrongen raken of zelfs breken.
Accessoires