Welke bijverwarming kiezen voor jouw ruimte?

Je ’s morgens in een warme badkamer klaarmaken. Koken in een lekker warme keuken. Tijdens de winter zorgt een bijverwarming voor extra comfort. Maar welke bijverwarming kiezen? Eerst kijken we waar je de bijverwarming wil plaatsen. Daarna bespreken we de werking en voordelen van de verschillende modellen. En ten slotte bespreken we de functies die je het makkelijker maken.

Brrrr... koud in de badkamer!

Waar wil je je bijverwarming plaatsen? In de keuken, in de slaapkamer, of in de badkamer? De badkamer is één van de meest populaire plaatsen. Want zo stap je ’s morgens vanuit je warme bed naar een even warme badkamer. Douchen, je tanden poetsen, je haar goed leggen... dat is veel aangenamer in een warme ruimte. Het enige waar je op moet letten is de IP-klasse. Die geeft aan of een toestel wel geschikt is voor in de badkamer. Kies voor een bijverwarming met IP-klasse 21. Die is bestand tegen water en stof.

Alle voordelen op een rij

Er bestaan verschillende modellen bijverwarming. Denk maar aan blazers, keramische verwarming en olieradiators. Maar welke bijverwarming kiezen voor jouw gebruik? Het verschil ligt vooral in de verwarmingssnelheid en de manier waarop ze een kamer verwarmen.

Wil je een toestel dat heel stil werkt? Kies voor een elektrische convector. De warme lucht komt langs boven uit de convector. Perfect voor kleine ruimtes!

Eerder op zoek naar een bijverwarming die de ruimte heel snel opwarmt? Een keramische verwarming gebruikt een ventilator om warmte snel te verspreiden. Bovendien blijft de temperatuur lange tijd constant. Mensen met gevoelige luchtwegen kiezen best voor een keramische verwarming omdat stofdeeltjes niet verbranden op het verwarmingselement.

Blazers gebruiken ook een ventilator om warme lucht te verspreiden. Ze zijn zeer compact en warmen de ruimte snel op.

Ben je van plan om je bijverwarming ’s morgens in de badkamer te plaatsen en ’s avonds in de slaapkamer? Olieradiators zijn ultramobiel. Je verhuist ze makkelijk van de ene kamer naar de andere. Extra handig: deze klassieke bijverwarmingen geven nog warmte af wanneer je ze uitschakelt.

Gebruik je bijverwarming ook in de zomer

Hoge temperaturen in zicht? Berg je bijverwarming op, tenzij... het toestel over een zomerventilatiestand beschikt. Deze modellen zorgen voor koele briesjes tijdens hete dagen. Doordat de motor van de kachel zonder het verwarmingselement werkt, functioneert enkel de ventilator. Perfect voor in de zomer!

Maak het jezelf gemakkelijk!

Sommige bijverwarmingen bedien je vanuit je luie zetel dankzij de bediening vanop afstand. Dan lig je onder een dekentje naar tv te kijken en wijzig je het verwarmingsniveau wanneer je het kouder krijgt.

Bijverwarmingen met een timer zijn ook heel praktisch. Geef de gewenste werkingsduur in. Na deze periode schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.

Geen zin om ’s morgens met je blote teen tegen de voet van je bijverwarming te lopen? Kies voor een model met muurbevestiging en hang je verwarming aan de muur. Zo voorkom je pijnlijke voeten en win je plaats in de kamer.

Conclusie: welke bijverwarming kiezen?

Nu je weet welke radiators geschikt zijn voor in de badkamer en je de voordelen van elk model kent, is een juiste bijverwarming kiezen kinderspel. Vergelijk de verschillende radiators en kies de bijverwarming die jij deze winter nodig hebt.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters