Welke diepvriezer kopen?

Een diepvriezer kopen, daar kan je wel wat hulp bij gebruiken. Diepvrieskoffer, kastdiepvriezer of inbouwtoestel? Ze hebben elk hun voordelen. Wij gidsen je door het volledige gamma. Eerst bekijken we de verschillende modellen. Daarna bespreken we de inhoud, het energieverbruik en enkele handige functies. Om te eindigen vertellen we je waar je op moet letten als je een inbouwdiepvriezer wil kopen.

Welke diepvriezer kopen: de verschillende modellen

Wil je je diepvriezer in je keukenkast inbouwen? Of heb je liever een diepvrieskoffer om in de kelder te plaatsen? Misschien ben je wel op zoek naar een compacte oplossing waar je extra diepvriesproducten in kan bewaren. We helpen je de verschillende diepvriezers vergelijken.

 • Kastdiepvriezer
  Een kastdiepvriezer neemt relatief weinig plaats in (gemiddeld 60 à 70 cm breed) en heeft handige laden waarin je je producten stockeert. 
 • Diepvrieskoffer
  Met een diepvrieskoffer beschik je over een grote opslagcapaciteit. Ideaal om grote hoeveelheden of grote verpakkingen in te vriezen. 
 • Opzetdiepvriezer
  Een opzetdiepvriezer neemt heel weinig plaats in. Het is een compacte oplossing voor wie wat extra vriesruimte nodig heeft. De netto-inhoud is beperkt. 
 • Combi koelkast-diepvriezer
  Wil je een compacte diepvriezer én een koelgedeelte? Kies dan voor een combinatie van koelkast met diepvriezer.

 • Inbouwdiepvriezer
  Een inbouwdiepvriezer wordt ingebouwd in een kolomkast. De deur van het toestel wordt bedekt met een kastdeur of een decoratiepaneel, zodat de diepvriezer volledig geïntegreerd wordt in je keuken. 

Hoe groot is je gezin?

Wanneer je een diepvriezer wil kopen, hou je ook rekening met het aantal gezinsleden in huis. Hoe groter je gezin, hoe meer vriesruimte je nodig hebt. De netto-inhoud wordt in liter uitgedrukt en geeft het werkelijke volume producten weer dat je kan opbergen.

Per persoon moet je ongeveer 50 liter voorzien. Bestaat je gezin uit 1 à 2 personen? Dan volstaat een vriezer met een inhoud van 100 liter. Voor 3 à 4 personen heb je een diepvriezer nodig die een netto-inhoud biedt van 100 à 200 liter. En voor grote gezinnen van 5 personen of meer is een vriesruimte van minstens 250 liter aangeraden.

Bespaar veel energie

Een diepvriezer is altijd in werking: een vriezer verbruikt dus constant energie. De meest energiezuinige apparaten zijn duurder, maar je bespaart wel veel op je energierekening.

Vanaf 1 maart 2021
gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels zullen gaan van A tot G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.

Hoeveel energie je bespaart, hangt natuurlijk ook af van je gebruik. Laat bijvoorbeeld de deur van je diepvriezer niet te lang open staan.

No Frost: nooit meer ontdooien

Een diepvriezer moet elk jaar ontdooid worden zodat hij optimaal blijft functioneren. Voor een groter gebruiksgemak bestaan er ook modellen die je nooit hoeft te ontdooien omdat er geen ijsvorming optreedt. Kies voor een diepvriezer met No Frost-technologie en schrap deze jaarlijkse karwei van je to do-lijst.

Alle kastdiepvriezers met No Frost
Alle inbouwdiepvriezers met No Frost
Alle koelkasten met diepvriezers met No Frost

Vries veel etenswaren tegelijkertijd in

Als je veel verse voedingsmiddelen tegelijkertijd in de diepvriezer plaatst, duurt het een tijdje voordat ze allemaal ingevroren zijn.

Met een diepvriezer met snelvries-functie is dat zo geregeld. Hoe? Hij verlaagt tijdelijk zijn binnentemperatuur. Je activeert gewoon de functie 6 uur vóór je nieuwe ingrediënten toevoegt. Zo blijven alle producten diepgevroren en zo worden nieuwe producten snel ingevroren. En eens ze ontdooid zijn, behouden ze hun textuur, goede smaak en vitamines. Perfect als je je maaltijden graag op voorhand bereidt.

Bekijk alle kastdiepvriezers met snelvriesfunctie
Bekijk alle diepvrieskoffers met snelvriesfunctie

Een inbouwdiepvriezer kopen: hierop moet je letten

Bij de keuze van een inbouwdiepvriezer moet je met meer criteria rekening houden. Denk maar aan de afmetingen. Eerst kijken we naar het type inbouwdiepvriezer, nadien naar de maten en ten slotte bespreken we de deur.

Onderbouw vs. integreerbaar

Goed om weten: er bestaan 2 soorten inbouwdiepvriezers. Onderbouwdiepvriezers worden gewoon onder het werkblad in je keuken geschoven. Ze zijn maximaal 82 cm hoog en hebben vooraan in de sokkel een ventilatierooster. Ben je van plan om je diepvriezer in een keukenkast in te bouwen? Kies dan voor een Integreerbaar model. Die zijn uitgerust met een specifiek ventilatiesysteem. Laat boven het toestel voldoende ruimte vrij voor de luchtcirculatie. De diepvriezer wordt afgewerkt met een meubeldeur die perfect bij je keuken past.

De ideale maten

Neem eerst en vooral de maten van de kast waarin je de inbouwdiepvriezer wil plaatsen. Bepaal de hoogte, breedte en diepte. Met deze afmetingen in het achterhoofd weet je welk toestel geschikt is.

Ben je niet zeker van de afmetingen? Geen nood: Bekijk onze video of contacteer één van onze verkopers. Zij maken een afspraak met onze inbouwspecialisten die bij jou thuis de maat komen nemen. 


De deur van je inbouwdiepvriezer

Belangrijk detail: de richting waarin de deur moet openen. Dit hangt af van je keuken en van je persoonlijke voorkeur. Noteer bij je bestelling welke deuropening je verkiest. Onze inbouwspecialisten passen de deurrichting gratis aan zodat je toestel bij levering meteen klaar is voor gebruik.

Let wel op het deurtype dat je nodig hebt. Er bestaan 3 systemen:
 • Het afwerkingspaneell is vast aan je keukenmeubel met zijn eigen scharnieren. Door te trekken aan het handvat open je de koelkastdeur dankzij een glijsysteem. Hoe meer je de deur opentrekt, hoe verder het afwerkingspaneel schuift t.o.v. de deur van de koelkast.
 • Een deur op deur montage betekent dat het afwerkingspaneel op de deur wordt vastgemaakt op de deur van het toestel zelf. Om het gewicht van het paneel aan te kunnen, beschikt het toestel over versterkte scharnieren.
 • Een decorkader als je geen afwerkingspaneel hebt (of als het bestaande paneel maar 2 à 3 mm dik is). Enkel deze modellen worden geleverd met een handvat.

Klaar om je keuze te maken?

Je kan nu perfect diepvriezers vergelijken en je keuze maken. Meer hulp nodig? Beantwoord 5 vragen via onze diepvrieswijzer en we stellen je modellen voor die perfect bij je behoeften aansluiten.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters