Een efficiŽnte lenteschoonmaak in 3 stappen

De lente staat voor de deur! Gooi de ramen open, laat de zon binnenstralen en rol je mouwen maar op. Hoog tijd om het vuil dat zich de voorbije maanden heeft opgestapeld, weg te poetsen. Kan je een duwtje in de rug gebruiken of weet je niet precies waar te beginnen? Volg ons handige driestappenplan!

Ruim op, stof af en maak je interieur schoon

Opruimen

Opruimen

Voordat je je op de grote schoonmaak stort, begin je bij het begin: ruim alle kamers in je woning op. Waarom? Door je spullen te ordenen en alles wat je niet meer nodig hebt, weg te gooien of naar een kringloopwinkel te brengen, maak je ruimte vrij om vlot en ongehinderd te poetsen. Een kleine tip: vraag je bij elk voorwerp af of je het nog gebruikt. Is dat niet het geval? Geef het weg of door het te recycleren als het niet meer in goede staat is.

Stofzuigen

Stofzuigen

Onze gouden regel: verwijder zoveel mogelijk stof voordat je met water gaat schoonmaken. Je beste vriend hierbij? Dat is je stofzuiger. Begin door de tapijten naar buiten te brengen en je dekens, plaids en kussens te wassen. De ideale wastemperatuur staat op het etiket.

Zuiger

Heb je een robotstofzuiger? Die is handig om de vloer dagelijks stofvrij te houden. Maar voor een grondige schoonmaakbeurt neem je beter een sledestofzuiger voor je vloeren en een steelstofzuiger voor alle hoekjes die gewoonlijk niet aan bod komen: langs de plinten, op en onder je meubels, in de lades, op de boekenplanken, over de plafonds ...

Antidierenharen-sledestofzuiger

Maak van je grote schoonmaak gebruik om je sofa, kussens en andere stoffen in huis vachtvrij te maken dankzij een antidierenharen-sledestofzuiger. Zijn turboborstel met roterende borstelharen op deze modellen zuigt de achtergebleven haren van je viervoeter efficiënt op. Die borstel is bovendien zo ontworpen dat er geen dierenharen in blijven vastzitten.

Met water poetsen

Met water poetsen

Je hele huis is gestofzuigd? Prima! Hoog tijd om met water te poetsen. Hoe doe je dat? Op harde vloeren zoals parket, tegels of pvc laat je het best een stoomreiniger los. Die elimineert tot 99% van de aanwezige bacteriën zonder dat je schoonmaakmiddel nodig hebt: goed voor je portemonnee én voor het milieu!

Vergeet je vasttapijt en matten niet, want die zijn vaak echte stofvangers! Maak met een tapijtreiniger makkelijk korte metten met de vlekken en het vuil van de voorbije maanden.

Wil je tijd besparen? Kies dan voor een 2-in-1-vloerreiniger die in één beweging elk vloertype stofzuigt en wast. Met zo'n apparaat hoef je niet meer te stofzuigen voordat je met water aan de slag gaat. Handig!

Maximale hygiŽne: reinig de lucht en al je textiel

Textiel reinigen: gordijnen, kussens, matrassen enz.

Textiel reinigen: gordijnen, kussens, matrassen enz.

Maak je je gordijnen, matras en sofa niet elke week schoon? Toegegeven, wij ook niet. Maar de lenteschoonmaak is het ideale moment om het wél te doen! En je hoeft ze zelfs niet eerst droog te reinigen. In plaats daarvan bestaat er een gloednieuwe oplossing: de hygiŽnische stomer.

Met ultrafijne, hete stoom elimineert dit apparaat bacteriën, virussen en geurtjes op natuurlijke wijze, in slechts enkele seconden. En je kan het op alle materialen gebruiken, van je kinderwagen tot je matras, hoofdkussens, dekens, sofa en gordijnen.

Schone lucht is ook belangrijk

Schone lucht is ook belangrijk

Nu het hele huis blinkend schoon is, kan je ook de lucht die er circuleert onder handen nemen. Hoe? Met een luchtreiniger die tot 99,95% van de vervuilende deeltjes uit de binnenlucht filtert. Wij leggen je alle voordelen van een luchtreiniger uit. 

Vergeet de lenteschoonmaak buiten niet

De ramen

De ramen

Nu is de buitenkant van je woning aan de beurt! Eerste stap: de ramen. Wil je tijd besparen, dan is een ruitenwasser onontbeerlijk. Eerst sproei je een reinigingsmiddel over je ramen. Daarna wrijf je met het microvezelopzetstuk van de vernevelaar over je ramen om hardnekkig vuil los te maken. Tot slot zuig je alles op met de ruitenwasser. Je ramen zien er brandschoon en streepvrij uit!

Terras en tuinmeubels

Terras en tuinmeubels

Nu de zon weer vaker schijnt, kriebelt het ongetwijfeld om met vrienden of familie lekker te aperitieven op het terras. Maar de sporen die de winter daar heeft achtergelaten, geven je terras een vrij troosteloze indruk ... Geen paniek: met een hogedrukreiniger en zwarte zeep fris je alles in een handomdraai op.

Ga eerst met de hogedrukreiniger over de oppervlakken om het meeste vuil weg te spuiten met de krachtige waterstraal. Daarna schrob je alles schoon met een harde borstel en zwarte zeep. Tot slot nog even spoelen met de hogedrukreiniger ... en klaar! Laat drogen en je terras ziet er als nieuw uit. Laat die aperitiefjes maar komen! Goed om te weten: met je hogedrukreiniger kan je ook het wintervuil van je tuinmeubelen afspoelen. Let wel op dat je de druk lager zet en alleen koud water gebruikt, zodat je niets beschadigt.

Heb je nog meer tips voor ons? Deel ze op Instagram en tag ons met @vandenborre!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters