Smartwatch, sportwatch of activity tracker: de verschillen

Wil je gezonder leven en op de hoogte blijven van je dagelijkse activiteiten? Dan heb je de keuze tussen een smartwatch, een sportwatch en een activity tracker. Wij leggen je graag de verschillen tussen de wearables uit. En geven tips zodat je de wearable vindt die het best bij je past.

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc2_smartwatch.jpg

De activity tracker

Met een activity tracker hou je je dagelijkse bewegingen bij. Hij meet je stappen, je afgelegde afstand, je hartslag en je slaapritme. Deze wearable motiveert je om meer te bewegen en zorgt zo voor een gezondere levensstijl.

Synchroniseer zeker je activity tracker met de bijhorende applicatie, stel je persoonlijke doel in en zet jezelf in beweging. Yes, you can!

bloc3_smartwatch.jpg

De smartwatch

Eigenlijk is je smartwatch een verlengstuk van je smartphone. Je verbindt je smartwatch met je telefoon om functionaliteiten van je smartphone over te nemen. Zo kan je berichten en oproepen ontvangen of weigeren en e-mails ontvangen.

Bovendien lees je je sportprestaties af aan je pols. Superhandig! Net als activity trackers beschikken smartwatches vaak over een hartslagmeter, een stappenteller, een calorimeter, noem maar op.

Leuke tip: laat je smartphone thuis en neem alleen je smartwatch mee tijdens je dagelijkse jogging. Hoe kan dat? Als je smartwatch een intern geheugen van bijvoorbeeld 4 GB heeft, zet je je favoriete tracks erop en bestuur je je muziek via je smartwatch. Heel praktisch, toch?

bloc4.1_smartwatch.jpg

De sportwatch

De naam zegt het zelf: dit is een horloge om te sporten. Een sportwatch deelt heel wat functies met activity trackers en smartwatches, maar heeft net dat tikkeltje meer om je sportieve prestaties te verbeteren.

Wat maakt een sportwatch zo speciaal? De combinatie van allerlei ingebouwde sensoren (hartslagmeter, gps-ontvanger, …) en zijn robuustheid. Sportwatches zijn schok-, zweet- en soms ook waterbestendig. Zo hou je de data van al je intensieve sportactiviteiten bij.

De verschillende ondersteuningssystemen

Wearables hebben achter de schermen softwareondersteuning nodig om te functioneren. Elk merk heeft zijn eigen systeem:

  • Apple heeft een volledig eigen werking met een gesloten platform : WatchOS werkt perfect samen met Apple iPhone, echter niet met de Android-systemen. Hij staat ook toe om apps te installeren zoals WhatsApp, Spotify, etc in de beschikbare applicaties-sectie
  • Horloges met Android Wear-ondersteuning van Google zijn compatibel met veel apps zoals Whatsapp, Google Play Music, Google Maps en duizenden andere leuke apps.
  • De toestellen van Garmin, Fitbit, Polar en andere fabrikanten hebben hun eigen applicatie die je moet installeren. Dit kan meestal wel op Android smartphones en Apple Iphones..

En hoe zit het met het scherm?

  • Heel wat smartwatches en vooral sportwatches hebben een zwart-witscherm. Je bedient ze door te swipen of door een toets in te drukken.
  • Tot slot heb je de wearables met een led- of oled-scherm in kleur. Je navigeert net zo goed vlot door de menu’s door te swipen of knoppen in te drukken.

Laatste vraag: heb je liever een rond of een vierkant design? Die keuze ligt volledig bij jou. Waar wacht je nog op? Koop de wearable die het best bij je past en go for it!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters