Hoe een inbouwkoelkast kiezen? Bekijk onze video's!

Inbouwkoelkast - Hoe kiezen?

Kies een inbouwkoelkast die aansluit bij uw behoeften

Een inbouwkoelkast kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waar u op moet letten bij de keuze van uw inbouwkoelkast!

Inbouwkoelkast - Hoe kiezen?

Er bestaan heel wat verschillende soorten inbouwkoelkasten. Zo zijn er modellen met of zonder vriesvak. Als u een koelkast met vriesvak kiest, bestaan er kleine vriesvakjes, grote vriesvakken, bovenaan of onderaan de koelkast.

Een koelkast verbruikt heel wat energie, aangezien ze 24u op 24 in werking is. Daarom is de energieklasse een belangrijk element bij de keuze van een koelkast.

Hou ook rekening met de nieuwe technologieën die u het leven heel wat makkelijker kunnen maken en die de voedingsmiddelen beter en langer bewaren. Dit geldt bv. voor de dynamische koeling. Er bestaan nl. 2 koelsystemen:

  • Bij statische koeling circuleert de lucht in de koelkast. Warme lucht is lichter en stijgt, koude lucht is zwaarder en daalt. Het is dus aangewezen om vers voedsel zoals vis, vlees en groenten onderin de koelkast te bewaren.
  • Koelkasten met dynamische koeling zijn uitgerust met een ventilator die de koude lucht en vochtigheid gelijkmatig in de koelkast verspreiden en op die manier een langere bewaartijd van voedsel garanderen.

De binnenindeling is ook belangrijk: een flessendrager, lades op telescopische rails of een 0° zone waarin verse voedingsmiddelen zoals vis, vlees, fruit, groenten en zuivelproducten tot 3x langer bewaard worden dan in een normale koelzone.

Sommige koelkasten zijn uitgerust met een systeem dat zorgt voor een zachte deursluiting en zelfs een automatische deursluiting als de deur nog lichtjes openstaat.

En tenslotte de verlichting. Sommige koelkasten hebben led-verlichting die zeer energiezuinig is en bovendien 10x langer meegaat dan de traditionele gloeilampen.

Als u een koelkast met vriesgedeelte kiest, kunt u opteren voor een toestel waarbij ijsvorming tot een minimum beperkt wordt. Toestellen met No Frost moeten zelfs helemaal niet meer ontdooid worden. Deze technologie haalt de vochtigheid uit de lucht van het vriesgedeelte en voorkomt ijsvorming. U hoeft het vriesgedeelte dus niet meer manueel te ontdooien.

Ontdek hier onze inbouwkoelkasten.

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons

Neem contact met ons op

Nog karakters