Neem de juiste afmetingen van je oven

Een oven kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten hoe je de afmetingen moet nemen van je oven!

Bij de keuze van een inbouwoven moet je rekening houden met de beschikbare plaats in je keuken. Daarom moet je de afmetingen van de nis kennen, d.w.z. de opening waarin de oven ingebouwd zal worden.


Om de nis te meten
, volstaat het de hoogte te meten. De standaardafmetingen van een oven zijn 60 cm breed en 60 cm hoog. Maar er bestaan ook compacte ovens: dit zijn ovens van 45 cm of 38 cm hoog en 60 cm breed. Indien de nis 60 cm hoog is en je toch een compacte oven wil, kan je de overblijvende ruimte opvullen met een opberglade of een warmhoudlade. Voor een goede verluchting voorzie je best ongeveer 2 cm vrije ruimte achter een traditionele oven en 4,5 cm achter een compacte oven.

Op onze website vind je de productfiche van elk toestel, de afmetingen, de vereiste nismaten en een inbouwschema.

 

Een voorbezoek bij je thuis

Laat je graag een expert de exacte afmetingen nemen vooraleer je een nieuwe oven koopt? Geen probleem! Maak een afspraak en onze specialist komt bij je langs. Zo ben je helemaal zeker dat je nieuwe inbouwoven perfect past in je keuken.

Bel 02 334 00 00 om een afspraak te maken met onze inbouwexperts of vraag ernaar in één van onze winkels.
De specialist meet alles nauwkeurig op. Hij houdt rekening met alle technische elementen die belangrijk zijn voor de installatie van je nieuwe inbouwoven. Hij noteert alles op een document dat je meeneemt naar de winkel. Op basis van dit document kunnen onze verkopers in de winkel je nauwkeurig adviseren en je vertellen welke ovens geschikt zijn voor je keuken.
Een voorbezoek voor de opmeting van je nieuwe inbouwoven kost € 39. Wil je ook voor andere inbouwtoestellen de maten laten nemen, dan betaal je € 10 per extra toestel. Bedraagt je bestelling meer dan € 750? Dan wordt het voorbezoek zelfs gratis. Want dan krijg je de kosten van het voorbezoek terug als korting op je factuur.

Bekijk onze andere video's over ovens

Hoe kiezen?

Hoe kiezen?

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters