Kies een microgolfoven die aansluit bij jouw behoeften

Een microgolfoven kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waarop je moet letten bij de keuze van je microgolfoven!

Zodra je de maten van je inbouwmicrogolfoven kent, moet je kiezen welk type toestel je nodig hebt.

  • Wil je een toestel als aanvulling op je traditionele oven om gerechten te ontdooien of op te warmen, kies dan een klassieke microgolfoven.
  • Wil je ook knapperige pizza’s of croque-monsieurs maken in je microgolfoven, kies dan voor een microgolf met grill.
  • Heb je geen klassieke oven en wil je quiches, gebraad, gebak e.d. bakken dan is een combi microgolfoven of multifunctionele microgolfoven de beste keuze. Met de heteluchtfunctie kan je alle soorten gerechten opwarmen, ontdooien, bakken en gratineren.

De ovenruimte is ook een belangrijk element. Als je graag grote pizza’s of grote schotels klaarmaakt, dan kies je best een microgolfoven met een inhoud van minstens 25 liter. Op de grotere draaischotel van deze microgolfovens kunnen schotels of grote borden zonder problemen ronddraaien.


De meeste microgolfovens hebben een draaischotel. Deze zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Op sommige toestellen kan je de draaifunctie uitschakelen. Op die manier plaats je zonder problemen ook grote rechthoekige schotels in de microgolf.


De meeste microgolfovens hebben een elektronische programmator tot op de graad nauwkeurig. Sommige technologieën bepalen automatisch de baktijd en het vermogen. Het enige wat je moet doen, is het type gerecht en het gewicht selecteren. Bijna kinderspel!


Bepaalde microgolfovens hebben een crisp-functie waarmee je pizza’s, taarten en quiches op de bijgeleverde crisp-plaat zeer snel kan klaarmaken. We eindigen met de gezonde keuken, nl. koken met stoom. Sommige microgolfovens zijn uitgerust met een stoomfunctie en met de bijgeleverde stoomschotel kan je gerechten stomen met behoud van alle aanwezige mineralen en vitamines.

 

Bekijk onze andere video's over microgolfovens

Hoe neem je de maat?

Hoe neem je de maat?

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters