Oven - Hoe kiezen?

Kies een oven die aansluit bij uw behoeften

Een oven kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waar u op moet letten bij de keuze van uw oven!

Oven - Hoe kiezen?

Bij de keuze van een inbouwoven, moet u rekening houden met de beschikbare plaats in uw keuken. De standaard breedte van ovens is 60 cm. Qua hoogte kunt u kiezen tussen een standaardoven van 60 cm of een compacte oven van 45 cm of 38 cm hoog. Als uw nis 60 cm hoog is en u toch een compacte oven wenst, kunt u de overblijvende ruimte opvullen met een opberglade of warmhoudlade.

Vervolgens moet u bepalen op hoeveel verschillende niveaus u uw oven wilt gebruiken.

  • Als u op slechts 1 niveau bakt, kies dan een conventionele oven. Dit soort oven heeft 2 weerstanden: 1 onderaan en 1 bovenaan.
  • Als u op 2 of meer niveaus wilt bakken, kies dan een multifunctie oven. Dit type oven is uitgerust met een ventilator achterin de ovenruimte en garandeert een gelijkmatige verdeling van de warmte. Ander pluspunt: de voorverwarmingstijd is veel korter dan bij een oven met natuurlijke convectie.

Voor de reiniging van de oven, kunt u een opteren voor een oven met pyrolyse. Pyrolyse is een reinigingscyclus die alle vetspatten op een hoge temperatuur van 500°C vernietigt. Na afloop van het programma kunt u de asresten met een doekje wegvegen. U hoeft de oven niet meer schoon te schrobben!

De ovenruimte is ook een belangrijk element als u meerdere schotels tegelijk wilt klaarmaken. Sommige ovens hebben een extra-grote inhoud van 70 of 74 liter.

Maak het u gemakkelijk en kies een oven met telescopische rails om uw schotels vlot en veilig in en uit de oven te schuiven. Of een oven met automatische programma’s voor een perfecte bereiding van al uw gerechten. Sommige ovens zijn uitgerust met een adviestemperatuur-programma: u selecteert het type gerecht (kip, taart, pizza) en de oven stelt zelf de ideale bereidingstemperatuur voor. Andere ovens gaan nog een stapje verder en hebben voorgeprogrammeerde recepten. De oven bepaalt zelf de bakwijze, de baktijd en de ideale temperatuur, naargelang het gekozen recept. En waarom geen oven met een vleesthermometer? Zo kunt u op elk moment de temperatuur in de kern van het vlees controleren.

Ontdek hier onze inbouwovens.

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters