Kies een oven die aansluit bij jouw behoeften

Een oven kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waarop je moet letten bij de keuze van je oven!

Bij de keuze van een inbouwoven moet je rekening houden met de beschikbare plaats in je keuken. De standaard breedte van ovens is 60 cm. Qua hoogte kan je kiezen tussen een standaardoven van 60 cm of een compacte oven van 45 cm of 38 cm hoog. Als de nis 60 cm hoog is en je toch een compacte oven wil, kan je de overblijvende ruimte opvullen met een opberglade of warmhoudlade.

Vervolgens moet je bepalen op hoeveel verschillende niveaus je de oven wil gebruiken.

  • Als je op slechts 1 niveau bakt, kies dan een conventionele oven. Dit soort oven heeft 2 weerstanden: 1 onderaan en 1 bovenaan.
  • Als je op 2 of meer niveaus wil bakken, kies dan een multifunctie oven. Dit type oven is uitgerust met een ventilator achterin de ovenruimte en garandeert een gelijkmatige verdeling van de warmte. Ander pluspunt: de voorverwarmingstijd is veel korter dan bij een oven met natuurlijke convectie.

Voor de reiniging van de oven kan je een opteren voor een oven met pyrolyse. Pyrolyse is een reinigingscyclus die alle vetspatten op een hoge temperatuur van 500°C vernietigt. Na afloop van het programma veeg je de asresten met een doekje weg. Je hoeft de oven niet meer schoon te schrobben!


De ovenruimte is ook een belangrijk element als je meerdere schotels tegelijk wil klaarmaken. Sommige ovens hebben een extra-grote inhoud van 70 of 74 liter.

Maak het je gemakkelijk en kies een oven met telescopische rails om je schotels vlot en veilig in en uit de oven te schuiven. Of een oven met automatische programma’s voor een perfecte bereiding van al je gerechten. Sommige ovens zijn uitgerust met een adviestemperatuur-programma: je selecteert het type gerecht (kip, taart, pizza) en de oven stelt zelf de ideale bereidingstemperatuur voor. Andere ovens gaan nog een stapje verder en hebben voorgeprogrammeerde recepten. De oven bepaalt zelf de bakwijze, de baktijd en de ideale temperatuur, naargelang het gekozen recept. En waarom geen oven met een vleesthermometer? Zo kan je op elk moment de temperatuur in de kern van het vlees controleren.

 

Bekijk onze andere video's over ovens

Hoe neem je de maat?

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters