Hoe een vaatwasser kiezen? Bekijk onze video's!

Vaatwasser - Hoe kiezen?

Kies een vaatwasser die aansluit bij uw behoeften

Een vaatwasser kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waar u op moet letten bij de keuze van uw vaatwasser!

Vaatwasser - Hoe kiezen?

Als u de tijd neemt om de juiste vaatwasser te kiezen, kunt u heel wat geld besparen. 

  • De energieklasse duidt het energieverbruik van het toestel aan en gaat van A tot A+++. Zo kunt u verschillende toestellen met elkaar vergelijken.
  • Wat betreft het waterverbruik: een vaatwasser verbruikt tussen 10 en 16 liter water per afwascyclus. Maar de meest zuinige toestellen verbruiken slechts 6,5 liter water per cyclus.
  • Woont u in een appartement of heeft u een open keuken, dan is het geluidsniveau ook een belangrijk element. Gemiddeld heeft een vaatwasser een geluidsniveau van 42 tot 52 dB. De stilste vaatwassers op de markt hebben slechts 39 dB. Sommige vaatwassers zijn zo stil dat u helemaal niet hoort of het toestel al dan niet in werking is. En in het geval van een volledig ingebouwde vaatwasser kunt u het ook niet zien tenzij u de deur van het toestel opent. Daarom zijn sommige vaatwassers uitgerust met een indicatielampje dat op de grond geprojecteerd wordt terwijl de vaatwasser in werking is. Andere modellen projecteren de resterende tijd op de grond.

Ten slotte hoeft u enkel nog een vaatwasser te kiezen die beantwoordt aan uw behoeften. Er bestaan verschillende functies om u het leven te vergemakkelijken:

  • De toets “halve lading” indien u slechts een kleine hoeveelheid vaat wilt afwassen
  • De toets “startuitstel” om de vaat te doen tijdens de goedkopere daluren
  • De regelbare korven: als de vaatwasser uitgerust is met korven die regelbaar zijn in de hoogte, kunt u bovenaan champagneglazen en onderaan gemakkelijk grote kookpotten plaatsen. De bordenrekjes bovenaan en onderaan kunt u neerklappen zodat u alle vaatwerk gemakkelijk kunt schikken.
  • De intensieve zone: in de onderste korf wordt de sproeikracht verhoogd om hardnekkig vuil te verwijderen, terwijl het delicate vaatwerk in de bovenste korf nog altijd met zachtheid gereinigd wordt.
  • Voor het bestek kunt u kiezen tussen een besteklade of een traditioneel bestekmandje. Sommige bestekmandjes zijn zelfs uitschuifbaar.

Ontdek hier onze inbouwvaatwassers

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons

Neem contact met ons op

Nog karakters