Kies een vaatwasser die aansluit bij jouw behoeften

Een vaatwasser kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waarop je moet letten bij de keuze van je vaatwasser!

Als je de tijd neemt om de juiste vaatwasser te kiezen, kan je heel wat geld besparen. 

  • De energieklasse duidt het energieverbruik van het toestel aan en gaat van A tot A+++. Zo kan je verschillende toestellen met elkaar vergelijken.
  • Wat betreft het waterverbruik: een vaatwasser verbruikt tussen 10 en 16 liter water per afwascyclus. Maar de meest zuinige toestellen verbruiken slechts 6,5 liter water per cyclus.
  • Woon je in een appartement of heb je een open keuken, dan is het geluidsniveau ook een belangrijk element. Gemiddeld heeft een vaatwasser een geluidsniveau van 42 tot 52 dB. De stilste vaatwassers op de markt hebben slechts 39 dB. Sommige vaatwassers zijn zo stil dat je helemaal niet hoort of het toestel al dan niet in werking is. En in het geval van een volledig ingebouwde vaatwasser kan je het ook niet zien tenzij je de deur van het toestel opent. Daarom zijn sommige vaatwassers uitgerust met een indicatielampje dat op de grond geprojecteerd wordt terwijl de vaatwasser in werking is. Andere modellen projecteren de resterende tijd op de grond.

Ten slotte hoef je enkel nog een vaatwasser te kiezen die beantwoordt aan jouw behoeften. Er bestaan verschillende functies om je het leven te vergemakkelijken:

  • De toets “halve lading” als je slechts een kleine hoeveelheid vaat wil afwassen.
  • De toets “startuitstel” om de vaat te doen tijdens de goedkopere daluren.
  • De regelbare korven: als de vaatwasser uitgerust is met korven die regelbaar zijn in de hoogte kan je bovenaan champagneglazen en onderaan grote kookpotten plaatsen. De bordenrekjes bovenaan en onderaan kan je neerklappen zodat je alle vaatwerk gemakkelijk kan schikken.
  • De intensieve zone: in de onderste korf wordt de sproeikracht verhoogd om hardnekkig vuil te verwijderen, terwijl het delicate vaatwerk in de bovenste korf nog altijd met zachtheid gereinigd wordt.
  • Voor het bestek kan je kiezen tussen een besteklade of een traditioneel bestekmandje. Sommige bestekmandjes zijn zelfs uitschuifbaar.

 

Bekijk onze andere video's over vaatwassers

Hoe neem je de maat?

Hoe neem je de maat?

Welke vaatwasser kiezen?

Welke vaatwasser kiezen?

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters