Hoe een kookplaat kiezen? Bekijk onze video's!

Kookplaat - Hoe een kookplaat kiezen?

Kies een kookplaat die aansluit bij uw behoeften

Een kookplaat kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waar u op moet letten bij de keuze van uw kookplaat!

Kookplaat - Hoe een kookplaat kiezen?

De huidige gaskookplaten bieden heel wat technische en esthetische innovaties.

  • Alle gaskookplaten zijn uitgerust met thermokoppel, d.w.z. indien de vlam dooft, wordt de gastoevoer automatisch afgesloten.
  • Branders bestaan in verschillende afmetingen en variëren uiteraard ook in vermogen. Als u vaak met dit type kookpot kookt, kies dan een kookplaat met een wokbrander. Dit is een extra krachtige brander die zorgt voor een snellere stijging van de temperatuur in de kookpot. Heel interessant om grote hoeveelheden klaar te maken.
  • Wat betreft design, bestaan gaskookplaten in verschillende afwerkingen: geëmailleerd staal, inox of ook in vitrokeramisch glas.

Als u een vitrokeramische kookplaat of een inductiekookplaat wenst:

  • U kunt een kookplaat kiezen met variabele of uitbreidbare kookzones. Hierop kunt u grotere kookpotten plaatsen of een reeks kleinere kookpotten naast elkaar.
  • Sommige kookplaten zijn uitgerust met een timer zodat u zonder zorgen kunt koken. Eenmaal de ingestelde tijd is verstreken, hoort u een geluidsignaal en schakelt de kookplaat onmiddellijk uit.
  • Er bestaan ook kookplaten met tiptoetsen voor een gemakkelijk onderhoud of zelfs kookplaten met sliderbediening, waarbij u met uw vinger over het bedieningspaneel glijdt om het gewenste niveau te selecteren. Sommige kookplaten hebben zelfs een geïntegreerd display waarop u alle kookzones apart kunt instellen.
  • Wat de afwerking betreft, bestaan er verschillende soorten kaders waaronder inox, facetrand, enz.

Ontdek hier onze inbouwkookplaten.

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons

Neem contact met ons op

Nog karakters