Kies een kookplaat die aansluit bij jouw behoeften

Een kookplaat kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten waar je op moet letten bij de keuze van jouw kookplaat!

De huidige gaskookplaten bieden heel wat technische en esthetische innovaties.

  • Alle gaskookplaten zijn uitgerust met thermokoppel, d.w.z. indien de vlam dooft, wordt de gastoevoer automatisch afgesloten.
  • Branders bestaan in verschillende afmetingen en variëren uiteraard ook in vermogen. Als je vaak met dit type kookpot kookt, kies dan een kookplaat met een wokbrander. Dit is een extra krachtige brander die zorgt voor een snellere stijging van de temperatuur in de kookpot. Heel interessant om grote hoeveelheden klaar te maken.
  • Wat betreft design, bestaan gaskookplaten in verschillende afwerkingen: geëmailleerd staal, inox of ook in vitrokeramisch glas.

Als je een vitrokeramische kookplaat of een inductiekookplaat wenst:

  • Je kan een kookplaat kiezen met variabele of uitbreidbare kookzones. Hierop kan je grotere kookpotten plaatsen of een reeks kleinere kookpotten naast elkaar.
  • Sommige kookplaten zijn uitgerust met een timer zodat je zonder zorgen kunt koken. Eenmaal de ingestelde tijd is verstreken, hoor je een geluidsignaal en schakelt de kookplaat onmiddellijk uit.
  • Er bestaan ook kookplaten met tiptoetsen voor een gemakkelijk onderhoud of zelfs kookplaten met sliderbediening, waarbij je met je vinger over het bedieningspaneel glijdt om het gewenste niveau te selecteren. Sommige kookplaten hebben zelfs een geïntegreerd display waarop je alle kookzones apart kan instellen.
  • Wat de afwerking betreft, bestaan er verschillende soorten kaders waaronder inox, facetrand, enz.

 

Bekijk onze andere video's over kookplaten

Hoe neem je de maat?

Hoe neem je de maat?

Welke kookplaat kiezen?

Welke kookplaat kiezen?

De inductiekookplaat

De inductiekookplaat

Hoe een inductiekookplaat kiezen?

Hoe een inductiekookplaat kiezen?

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters