De juiste kookplaat kiezen

Een kookplaat kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten welk type kookplaat het best aansluit bij jouw behoeften!

Eenmaal je de maat genomen hebt van de kookplaat, moet je kiezen welke type kookplaat je wenst in functie van de energie die je gebruikt: gas of elektriciteit:

Als je op gas wil koken en als je een aardgasaansluiting hebt, is het eenvoudig. Alle gaskookplaten zijn compatibel met aardgas. Als je geen aardgasaansluiting hebt in je keuken, kan je kiezen voor gasflessen met propaan-of butaangas. Kijk zeker na of de gekozen kookplaat ombouwbaar is naar butaan- en propaangas. In dat geval moet de kookplaat aangepast worden met butaansproeiers. Deze butaansproeiers kunnen ofwel bijgeleverd zijn bij de kookplaat ofwel kan je ze in optie bijbestellen.

Als je met elektriciteit wilt koken, kan je kiezen tussen een vitrokeramische kookplaat of een inductiekookplaat. Een inductiekookplaat biedt heel wat voordelen tegenover een vitrokeramische kookplaat, want deze is sneller, energiezuiniger, veiliger en gemakkelijker schoon te maken.

 

Bekijk onze andere video's over kookplaten

Hoe neem je de maat?

Hoe neem je de maat?

De inductiekookplaat

De inductiekookplaat

Hoe een kookplaat kiezen?

Hoe een kookplaat kiezen?

Hoe een inductiekookplaat kiezen?

Hoe een inductiekookplaat kiezen?

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters