Neem de juiste afmetingen van je kookplaat

Een kookplaat kiezen en installeren is niet zo eenvoudig. Bekijk onze filmpjes en kom te weten hoe je de afmetingen moet nemen van je kookplaat!

Om een geschikte kookplaat voor je keuken te kiezen, moet je eerst nauwkeurig de opening meten waarin de kookplaat moet komen. Je meet daarom de breedte en de diepte van de bestaande nis. De hoogte van de nis is ook belangrijk voor de verluchting van de kookplaat. Je voorziet best 2 cm extra in de hoogte.

De standaard breedte van een kookplaat is 60 cm en past gemakkelijk in een standaard nis van 56 cm. Sommige kookplaten van 70 of zelfs 75 cm passen ook in een nis van 56 cm breed.

Op onze website vind je de productfiche van elk toestel, de afmetingen van de kookplaat, de vereiste nismaten voor de installatie en het inbouwschema.

 

Een voorbezoek bij je thuis

Laat je graag een expert de exacte afmetingen nemen vooraleer je een nieuwe kookplaat koopt? Geen probleem! Maak een afspraak en onze specialist komt bij je langs. Zo ben je helemaal zeker dat je nieuwe kookplaat perfect past in je keuken.

Bel 02 334 00 00 om een afspraak te maken met onze inbouwexperts of vraag ernaar in één van onze winkels.
De specialist meet alles nauwkeurig op. Hij houdt rekening met alle technische elementen die belangrijk zijn voor de installatie van je nieuwe kookplaat. Hij noteert alles op een document dat je meeneemt naar de winkel. Op basis van dit document kunnen onze verkopers in de winkel je nauwkeurig adviseren en je vertellen welke kookplaten geschikt zijn voor je keuken.
Een voorbezoek voor de opmeting van je nieuwe kookplaat kost € 39. Wil je ook voor andere inbouwtoestellen de maten laten nemen, dan betaal je € 10 per extra toestel. Bedraagt je bestelling meer dan € 750? Dan wordt het voorbezoek zelfs gratis. Want dan krijg je de kosten van het voorbezoek terug als korting op je factuur.

Bekijk onze andere video's over

Welke kookplaat kiezen?

Welke kookplaat kiezen?

De inductiekookplaat

De inductiekookplaat

Hoe een kookplaat kiezen?

Hoe een kookplaat kiezen?

Hoe een inductiekookplaat kiezen?

Hoe een inductiekookplaat kiezen?

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters