Hulp nodig om je toestel te kiezen? Bel onze specialisten (02 334 00 00) van maandag t.e.m. zaterdag tot 18u. Lees al onze voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Kookplaat - De inductiekookplaat

Ontdek de werking en voordelen van een inductiekookplaat

U heeft al over inductiekookplaten gehoord, maar u wenst er nog meer over te weten? Bekijk onze video hieronder om alles te ontdekken over inductiekookplaten.

Kookplaat - De inductiekookplaat

Wist u dat bij inductie enkel de kookpot zelf verhit wordt? Het principe is als volgt: onder de vitroplaat bevinden zich inductoren. Deze inductoren genereren een magnetisch veld dat de bodem van de kookpot onmiddellijk verhit. Enkel de kookpotbodem wordt verhit en dus niet de kookplaat zelf. Die blijft koel zodat u er zich ook niet kan aan verbranden.

Maar de inductiekookplaat biedt nog andere voordelen:

  • Een supersnelle temperatuurstijging. Bijvoorbeeld: 2 liter water aan de kook brengen duurt slechts 4 minuten. Dat is 2 maal sneller dan met een gaskookplaat of een vitrokeramische kookplaat. We doen de test met 0.5 liter water.
  • Minder energieverbruik want de bereidingstijd is korter en de kookplaat schakelt onmiddellijk uit wanneer de kookpot er afgehaald wordt.
  • En uiteraard is de kookplaat gemakkelijker schoon te maken aangezien het voedsel niet inbrandt op en rond de kookplaat. U reinigt de kookplaat heel eenvoudig met een vochtige doek.

Ontdek hier onze inductiekookplaten

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters